Bättre lycka om två veckor

Ett dåligt genrep ger en bra premiär, som ordspråket säger. Vi får hoppas och tro att det stämmer för Elias Ymer i mötet med japanen Taro Daniel, rankad 110 jämfört med svenskens 138. Båda spelarna är uttagna att representera sina respektive länder i kvalificeringsrundan i Helsingborg Arena om två veckor, 4-5 mars.
Idag möttes de i första omgången i kvalet till ATP500 Dubai. Japanen vann med klara 6-1, 6-4 på 1 timma och 17 minuter.

Tapp omgående för Elias. Vann endast 2 av 10 poäng, 0-2. Bryter tillbaka efter fyra gembollar, på första breakbollen, 1-2. Reaktion på det, breakad igen, 1-3. O igen, på fjärde breakbollen, 1-5. Servade hem setet, 35 minuter tog det.
Andra set. Svensk ledning till 1-0. Blankt till 2-1. Sämre period igen. Två av tio poäng och hastigt till break ner, 2-3, efter avslut med dubbelfel. Svensken kommer inte närmare. Japanen till seger, servar hem matchen.

Om uttagningen till kvalificeringsrundan om två veckor står fast kommer Ymer möta Daniel om knappa två veckor, fredagen den 4 mars. Få hoppas vi han lärt sig, tillsammans med kapten Söderling, hur förlust skall bytas ut mot vinst.