Åter i Kungl.

Sverige mötet Bosnien & Hercegovina i kvalificeringsrundan till Davis Cupfinal, första helgen i februari. 
Enligt källor till Svenska DC-bloggen kommer matchen spelas i Kungl Tennishallen i Stockholm. 
 
Sverige har spelat Davis Cup i denna anrika hall sjutton gånger. Senast var i mars 2021, då det blev vinst med 3-1 över Chile. 
Innan dess segrar i Kungl över Israel (3-1 i september 2019) och Portugal (3-2 i april 2018).
Från första gången det spelades Davis Cup i Kungl., 1960 mot Sydafrika (vinst med final 5-0) till finalen mot Tjeckoslovakien 1975 (vinst med 3-2), till senast mot Chile har det blivit 15 segrar totalt. Enda plumparna är mot Spanien 1970 (0-5) och mars 2010 då Argentina kom på besök och vann med 3-2. Stor segerorganisatör den gången var en viss David Nalbandian. 
 
Återstår att se hur den artonde matchen i Kungl Tennishallen i februari kommer att sluta. 
Svenska DC-bloggen återkommer, som alltid. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Miloslav Mecir

Men Kungl. Tennishallen är väl inte konfirmerat? Någon ny stad var tydligen aktuell men det föll på att den kommunens nya skrytbygge av en "multiarena" inte var så multi då måtten inte häll för internationell tennis. Klantar och inte första gången.
Kungliga är väl praktisk men frågan är hur het matchen mot Bosnien blir? Otroligt vilket flyt Sverige har med lottningarna och nu kan man räkna hem ett nytt inkomstbringande slutspel (om inga skador dyker upp - vad har hänt med Göransson tex?)

Svar: Hej! Helt rätt. inget officiellt. Men har säkra källor på att det blir Kungliga. Vilken "ny stad" med multiarena har du hört som var aktuell, men som inte får ha internationell tennis? Helt klart en bra lottning med B & H. O intressant å följa Ymer x 2 samt när Göransson åter är på banan. Oklart varför han inte spelat på drygt en månad, tidig säsongsavslutning?
svenskadaviscup.blogg.se

2022-12-08 @ 13:38:19
Postat av: Younes El Ayounoui

Inte dc relaterat men från det att Båstad ATP i somras hade drömläge utan Hamburg och sug efter spel efter inskränkningar, vilket gav starkt startfält. Så blir det oväntad konkurrens i sommar när Hopman Cup återuppstår - i Nice i juli!?

2022-12-09 @ 08:35:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0