Malaga värd för finalen

Idag offentliggjorde det Internationella Tennisförbundet än fler nyheter och omdirigeringar vad gäller upplägg, städer, etc under gruppspel och finalspelet av Davis Cupfinalen i år och 2023.

Det nya i denna lätt röriga situation, där förutsättningarna ändras gång på gång (i alla fall officiellt, utåt sätt), är att Malaga i Spanien blir värd för finalspelet - topp 8 både i november i år och nästa år. Arenan blir Palacio de Deportes José Maria Martin Carena med plats för cirka 11000 åskådare. 
I och med att just Malaga tar hand om finalspelet är de inte aktuella för arrangör av gruppspelet. 
Budet står nu bland för tretton kvalificerade länderna - Australien, Argentina, Belgien, Kanada, Kroatien, Frankrike, Kazakstan, Korea, Nederländerna, Serbien, Spanien, USA och Sverige. 
Sedan tidigare så har Italien (Bologna), Tyskland (Hamburg) och Storbritannien (Glasgow) fått var sin grupp i september. 

Lottning av gruppspelet sker tisdagen den 26 april. 










Kommentarer
Postat av: Tomas Smid

ITF är illa ute med alla märkliga orutiner. Frågan är om ett land utanför Europa kan få ett gruppspel? Kanada vore ett enkelt val för lottningen, då är alla arrangörslag i samma seedningsgrupp. Men Kanada har fått ett WC. Blir inte förvånad om Kroatien får en grupp, eller Nowax fixar kanske hem ett arrangemang han kan spela i? Annars ligger väl ngt av Beneluxländerna bra till men ITF måste då lära sig ngt av VM-lottningen i fotboll där vissa saker är villkorade i lottningen. Jsg menar Glasgow får inget gruppspel utan GBR på plats...

Svar: Hej! Tack för din kommentar. Ja, det blir mycket intressant på tisdag. Klart är att GBR spelar i Glasgow, Italien i Bologna och Tyskland i Hamburg.
Hade varit roligt om Sverige fick den fjärde gruppen med spel i Kungl Tennishallen…. Men för det ger vi väl säg 1%….
svenskadaviscup.blogg.se

2022-04-15 @ 14:53:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0