Ett sömnigt Sverige

Svenska DC-bloggen ser över veckorna som gått, ur svensk synvinkel. Från Future till ATP-turneringarna med Challenger där emellan. 

Först ut, ATP. Mikael Ymer, rankad 75, föll omgående i ATP250 i Sofia i Bulgarien. Detta mot John Millman i två raka. 
Lämnade idag till Masters i Indian Wells med inledning på torsdag. Oklar anledning till detta. 

Över till Challenger och Elias Ymer, 162. Föll även han omgående, i detta fall i Challanger i franska Orleans mot hemmahoppet Lucas Pouille, 137, över tre set. 
Nästa vecka spelar han i Mouilleron le Captif, även det i Frankrike. Vem möter han där? Jo, samme Pouille. De har för övrigt mötts tre gånger i karriären, samtliga tre gånger den sista månaden och på hard. Första gången i Cassis. Hittils 0-2 i matcher. 

Det har även varit två raka svenska Futuretävlingar, först i Jönköping följt av Falun. 
Elva svenska in i den småländska upplagan. En vidare till andra omgående - Filip Bergevi, 729, vinner över andraseedade tysken Haerteis, 357, i två raka. 
Ännu en tysk i andra - Little, 1288, över tre set. Ut sedan i två raka i kvarten mot japanen Imai och sjundessedade, 425. 

Norr över för Falun veckan efter. Tyvärr blev det svenska resultatet än sämre. Sju svenskar in i huvudturneringen. En vidare, Måns Dahlberg, vidare. Han mötte en annan svensk, Marius Ruzgas, i första omgången. Förlust sedan i andra omgången mot tredjeseedade Shimizu, rankad 407, i två raka. 

Förhoppningsvis blir kommande veckor roligare ur svensk synvinkel. 





Kommentarer
Postat av: T Smid

Om jag räknat rätt åker Mikael Ymer ur topp 100 på måndag då han tappar 100 poäng från en challenger... Där är vi just nu i svensk herrtennis och hans sätt att hantera WC i Båstad och SO kan inte ha någon annan förklaring än en rejält skev självbild samt en idé om att han skall göra sig märkvärdig. Under normala omständigheter hade jag inte blivit förvånad, och blir det inte, om han dessutom tackar nej till DC-finalen också. Det borde ligga i hans intresse att odla en myt om sig själv som viktig... Men nu för tiden är pengarna direkt till spelarna i DC lite för bra för att tacka nej?

Jag hoppas faktiskt att SO inte kryper till korset och ger honom chansen i 11:e timmen. Ge Elias och Markus Eriksson chansen istället. Och snart är det också dags att någon tar bladet från munnen och ger divan en rejäl skopa. Mikael Ymer skall enbart vara tacksam över att det finns två ATP-turneringar i Sverige som vill ge honom ett WC och det innebär att han för en garanterad startpeng - och det är betalning nog då han också får en chans att plocka viktiga poäng. Passar det inte? Synd.

Har vidare lite svårt att se Lindstedts medverkan som spelare i Madrid. Senaste matchen i februari. Senaste seger i oktober 2020...

Vi kan nog ställa in oss på en DC-kvalmatch i mars nästa år, kanske på hemmaplan?

Svar: Tack för din kommentar.
Ja, Ymer Jr är i mångt o mkt ett mysterium. Enligt obekräftade uppgifter så spelar hans psyke in i bilden oxå.
Nästa vecka spelar han hur som i Moskva… Hans inställning t DC har d senaste åren varit positiv. M, som sagt, med honom kan man aldrig veta….
Lindstedts är ett ännu större frågetecken. När DC-finalen skulle gått i fjor ville han avsluta karriären i Madrid. Nu är det mycket tveksamt….
Ja, det blir väl så. 99-1 på den.
svenskadaviscup.blogg.se

2021-10-14 @ 15:02:41
Postat av: Mecir

Åter igen får vi uppleva en vecka utan en svensk på topp 100 i singel på ATP. Det kan bli fler.

Juniorresultat säger allt mindre om hur det kommer gå som senior men är det inte väldigt tunnt 17-23 år. Tror någon verkligen att någon i den gruppen kan bli enn fullvärdig ATP-spelare? Kvaliteten på svensk juniortennis är mycket svag. Helgalna privata initiativ ger kortsiktiga (junior) resultat. Men ännu har ingen svensk landslagsspelare kommit fram "den nya vägen". Tyvärr är seniorsidan tunn. Extremt tunn. Ett 100-tal (?) herrspelare finns på collage. 25 är "proffs" och ytterligare ett 50-tal lirar sommar-vintertour och seriespelar. Därefter är det ganska tomt vilket är en mycket olycklig utveckling.

Davis Cup-finalen riskerar bli pinsam för Sverige. Än värre, ingen svensk medierepresentant kommer vara på plats på VM-finalen.

Svar: Ja, det finns ingen kortsiktig lösning på detta. Ser ingen junior riktigt komma ännu.
Jo, det kommer finnas svenska mediarepresentanter på plats i Madrid. Svenska DC-bloggen är givetvis på plats😉🎾🌟
svenskadaviscup.blogg.se

2021-10-19 @ 00:14:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0