Comeback av Lindstedt

Det vankas comeback efter två års frånvaro på ATP-touren för Robert Lindstedt. Senast var, om man undantar tre stycken Challengertouren tillika tre förluster i januari och februari i år, i ATP500 i Basel oktober 2019. Senaste vinsten kom i Stockholm Open veckan innan dess - en vinst och en förlust.  
Givetvis sker denna comeback i Las Vegas och med sin adept amerikanen Denis Kudla. De möter i sin första match Jung/King. 

Lindstedt har sedan tidigare annonserat att hans sista framträdande skall vara i Davis Cupfinalen i Madrid om en månad. När kapten Söderling igår tog ut truppen, var som bekant inte Robert med. Dock kan truppen ändras/kompletteras fram till den 24 november. 

Kommentarer
Postat av: M Mecir

To late?
Uppehållet har varit för långt. Ifjol hade det blivit perfekt att runda karriären för Robban, nu riskerar det bli tragiskt & ledsamt?
Synd men Corona kom i vägen. Robban har sitt på det torra ekonomiskt. Bättre ge Eriksson en avskedsgåva i form av en ok deltagarersättning. Rimligen ser vi även slutet för honom också? Kanske spelar han vidare av ren lust eller i brist på annan sysselsättning men han har nog peakat rankingmässigt?

På herrsidan ser det minst sagt oroande ut. Just nu ingen topp 100-spelare. Än värre inga unga spelare rankade topp 500 med positiv kurva. Innan 1972 pratades det om "de sju magra åren" i svensk tennis. Går vi mot ngt liknande igen där DC-finalen 2021 blev det sista dödsrycket?

Svar: Ja, Lindstedts comeback gav inte mersmak. Blir nog mest tränarjobb för hans del framöver. Samt lite inhopp med adepten.
Håller med. Känns som om Eriksson peakat, även han. Dock har han överraskat förut….
Herrsidan ser minst sagt tunn ut. Hoppas att det inte blir sju magra år i alla fall. För svensk framgång vid kvalificeringsrundan till DC-finalen 2022 krävs en enkel motståndare i mars.
svenskadaviscup.blogg.se

2021-11-02 @ 16:05:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0