Krossen fullbordad

Sverige vinner landskampen, första matchen, i Davis Cup finalen i Madrid över Kanada med 3-0. Till det utan setförlust, 6-0. 

Detta efter vinst även i dubbeln för det nykomponerade paret Robert Lindstedt/André Göransson över Vasek Pospisil/Brayden Schnur med 7-6(5), 6-4 på 1 timma och 40 minuter.

Många break inledningsvis. Göransson två gånger om. Svensk ledning med 3-1 kvitteras till 4-4. Göransson nervös i nästa servegem men höll till 5-4. Setet till tiebreak. Schnurs dubbelfel ger svenskt 4-2. Ett litet grepp som inte släpps. En smash av André vid nät ger två
setbollar, 6-4. En räddas, Pospisil lägger ett ess. Serve till Lindstedt. Andraserve följer. En slarvig backhandretur av samme Pospisil djupt i nät ger svenskt set på 60 minuter. 

Svensk breakboll i tredje gemet i Schnurs serve utan framgång. Setet fram till 4-4. Ett kämpargem från det svenska paret som bryter ner kanadensarna. Trots ett par gembollar vaskar svenskarna fram en breakboll. En skuren forehand i nät av Pospisil ger 5-4. Lindstedt till serve. Smash av Lindstedt följer Göransson upp med dn smash bakom ryggen till matchboll. I nät av Göransson på den. Lika. Ny matchboll efter två reflexräddningar av André och smash från Roberts racket. Nät av åldermannen ger lika. Tredje matchbollen. Skall vi få ett avgörande. Ett ess mitt på servelinjen ger vinst. 

Det svenska paret visade att de var bäst på att hantera den höga höjden, som Madrid Arena ligger. I stort sett endast korta poäng matchen igenom. Roligt att se att Lindstedt, med sin rutin, lyfta Göransson. Gjorde honom oxå lugn, tillsammans med Söderling på bänken, inledningsvis efter att ha tappat sin serve två gånger om. 

Två veteraner - en från varje nation - Lindstedt med sina 44 år och 20 singlar och Pospisil med 31 år och 18 dubblar, i jämförelse med Schnurs 26 år och första DC-dubbel och Göranssons 27 år och andra dubbeln. 
André kvittrade i och med dagens vinst ut sin första i Davis Cup. 

Nästa match för Sverige på lördag klockan 10, mot Kazakstan. 
Gruppen avslutas sedan på söndag då Kanada tar sig an Kazakstan. 








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0