Första till Sverige

(null)

Sverige är i ledning med 1-0 över Kanada i Davis Cupfinalen i Madrid. Detta efter att Elias Ymer, ranking 169, vann över Steven Diez, 267, med 6-4, 6-2 på knappa 1,5 timma. 

Elias spelade efter en tveksam inledning bländande tennis med ett aggressivt spel som till större delen gav utdelning. 
Svensken inledde matchen med att bryta kanadensarens serve efter högt tempo i spelet. Efter det gemet tappade Ymer initiativet. Tappade sin serve två gånger om. Fram till 1-3 efter ett dubbelfel. 1-4 efter kanadensarens serve. 
Svenskens replik på det blev att spela än mer aggressivt. Detta tillsammans med att spela vårdat utan att förivra sig. Resultatet på det lät inte vänta på sig. Svensken tappade endast sex poäng under resterande delen av setet. Fem raka gem till Ymer och setet till honom på 47 minuter. En duell där Ymer avslutar en forehand i backhandhörnet och Diez borta. 

Andra set. Svensken fortfarande på tårna. Bryter omgående till 1-0. En diagonal forehand efter retur ger 2-0. Vid 3–1 gör kanadensaren ett dubbelfel. Breakboll, 30-40, för svensken. Två gembollar och en breakboll till, sedan kommer läget. En forehand lång ger 4-1. Vi ser dubbelbreak. Egen serve och forehand på sidlinjen ger 5-1. Blankt gem snyggar till siffrorna, 5-2. Elias möjlighet att serva hem matchen. En rak backhand ger 40-15, två matchbollar. Ymer fram på nät, lägger en forehand kross. Diez borta.
Ymer sträcker fingret upp mot taket efter segern, Sverige i förarsätet. 

Det var intressant att se under stora delar av matchen hur kapten Söderling coachar Elias, höll honom aggressiv och påminde honom om vikten av att inte släppa in Diez i spelet. Elias flacka, hårda och noggranna spel lönade sig. Det märktes till och från att Diez inte vunnit en match sedan i juli, tio raka nu utan vinst. Till det att svensken nyttjade det perfekt.

Hur var det rent publikt i Madrid Arena? Jo, under presentation av lagen innan matchstart var det klent med publik. Sedan byggdes det på undan för undan, var till slut drygt hälften av arenans sittplatser fyllda. Bra stämning i slutet av matchen. 










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0