Formen kan både vara bättre och sämre

(null)

Hela det svenska laget samlades för presskonferens inför Davis Cupfinalen i Madrid, Spanien. 

Det var Mikael Ymer som sa de orden - se ingressen - vid dagens presskonferens inför morgondagens invigningsmatch mot Kanada. 
Hur man skall tolka detta är klart. Eventuellt var det ett försök av Mikael att lätta upp stämningen.
Han pratade även om att han i dagsläget inte har bra koll på morgondagens motståndare i synnerhet då ettan i laget, Vasek Pospisil. Information i ämnet hoppades han få av Söderling innan matchstart. 

I övrigt under denna presskonferens kom det fram att förbundskaptenen Robin Söderling ansåg att det är viktigt att fokusera på det egna spelet istället för att se till att motståndarna imorgon saknar sina tre bästa spelare. 
Han tyckte att det gamla systemet med enkom hemma/bortamatcher var förlegat. Dock hade han hellre sett att Davis Cup spelades vartannat år istället för detta nya upplägg. 

Äldre broder Elias tyckte att stämningen var skön i truppen och han såg fram emot spel. 

Göransson fick ett bra frågor om hans tyngd i laget. Han har bra koll på de kanadensiska dubbelspelarna. 
Han ville även hemlighålla vilket dubbelpar som var aktuellt imorgon. Enligt honom själv tycker han att serven och returspelet är hans styrka. Här fyllde Elias i med att tillägga även Andrés snabbhet som en styrka. 

Det hela avslutades med att Mikael fick frågan om varför han inte ställde upp i Stockholm Open för ett par veckor sedan. Mikael avböjde att svara.

Imorgon klockan 16.00 är det dags. Svenska DC-bloggen avstod resa till Madrid pga covidläget i Europa. Vi kommer trots detta rapportera flitigt från Sveriges matcher. Givetvis. Som alltid. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0