Chanslösa i dubbeln

Det svenska paret Göransson/Lindstedt hade inte mycket att sätta emot mot kazakstanerna  Golubev/Nedovyesov. Klar förlust med två gånger 3-6 på dryga timman. 

Mikael Ymers likgiltighet i spelet hade smittat av sig till det svenska dubbelparet. 
André var väldigt tveksam, lam allt för ofta i både sina bedömningar och i utförandet. Lindstedt var seg och tog allt för få initiativ. Detta hade varit önskvärt med tanke på hans rutin från framför allt spel i Davis Cup. 
Kazakstanerna var mer på hugget. Deras åtta tidigare Davis Cupdubblar (5-3 i matchkvot) sedan 2014 visade sig allt för väl om och om igen. De var de med mest pondus på banan, de höll ett snabbare spel och detroniserade svenskarna totalt. Inte en enda breakboll släppte de till. De bröt svenskarna tre gånger - vid Lindstedt serve till 3-4 och Göransson serve i första set samt andra set i Lindstedts serve till 0-2 och i sista gemet. 

Kazakstan till vinst i landskampen med 1-2. Sverige har nu 1-1 i landskamper, 4-2 i matchkvot, 9-4 (69,23%) i set och 66-60 (52,38%) i gem. 
Nu blir det en lång söndag, väntan för Sverige. Kanada möter Kazakstan med start klockan 10. Vid seger för Kanada är Sverige klart för kvartsfinal (spel onsdag). Vinner Kazakstan får Sverige hoppas på att bli en av de två bästa tvåorna för avancemang till en av kvartsfinalerna (spel torsdag).  

Detta kan ha varit Lindstedts sista match i hans karriär. Om Sverige inte går vidare till kvartsfinal var det hans sista framträdande som professionell tennisspelare. Men mer om det senare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0