Tog inte chansen

Frågan är om Mikael Ymer släppte eller tappade greppet om matchen mot finnen Emil  Ruusuvuori i den tredje omgången i Masters, Miami USA. Det som etsats sig fast på näthinnan är att Ymer vid 2-5 i avgörande set, där det helt klart var fördel till finnen, bjöds han in och var mycket nära att ta tillvara på möjligheten. Russuvuoris nerver spelade honom ett spratt, men Ymer kunde inte - förmådde inte att vinna. 

Förlustsiffrorna skrevs till 6-4, 2-6, 5-7 två timmar och en kvart.

Det såg ut som om svensken inte ville tillräckligt mycket efter tapp av egen serve till 1-3 i andra set. Han sprattlade till i första gemet i avgörande set och bjöds sedan in gång på gång i matchens slutskede. Men det ville sig inte för svensken. När en klassisk vändning väntande runt hörnet vid 5-5 så tappade svensken serven än en gång och matchens rann Mikael ur händerna. 

Vi fick även denna match se mängder av break, åtta tapp för Ymer mot 6 för finnen. Duellerna var stundtals bra. Ymer var den som mest fick jaga men han stod upp fint. 

Underläge i första set, trots tidigt break, till 1-3. Vänder på det fram till 5-3. Servar sedan hem setet efter en lång forehand, 43 minuter tog det. 
Sämre start i andra set. En rak forehand vid nät ger 0-2, på den tredje breakbollen. Chans till revansch omgående när Ymer går från 30-15 i finnens serve till 30-40. En slarvig forehand i nät ger 1-2. Ymer svarar tyvärr inte upp med det. Han tappar till 1-3. Märkliga scener sedan när Ymer tappar sitt nästa servegem. Han gör fyra stoppbollar. Den första ger positiv utdelning, övriga tre tappade poäng och slutligen även gemet, 1-5. Finnen servar hem setet efter ännu en misslyckad stoppboll. Frågan vi ställer oss är om denna taktik är ett rop på hjälp för trötthet, skada och om han har ont? 

Ymer Jr sprattlar till i tredje sets första gem. Upp tiil 1-0. Förlorar sedan 12 av de nästa 14 poängen. Lustigt nog står det hastigt 1-3. Där och då börjar Ymer klaga på maskinerna (live-hawk-eye), att de visar fel information. Den tydliga känslan är att Ymer ger upp. Tapppet till 2-5 blankt och svensken småler vid sidbytet. Då kommer de finländska nerverna in. Blankt tillbakabrutet, 3-5. Serve till 4-5. Bryter sedan igen. En finländare hektisk tålamod, avslut med en lång forehand till 5-5. Svensken är i kapp och mentalt förbi. Trodde vi. Oklart var ifrån sitter finnens bollar igen. Blankt brutet till 5-6. Avslutet i gemet är snyggt då Ruusuvuori hinner upp en stoppboll, lägger en skuren forehand som Ymer inte kommer åt. Ytterligare chans att serva hem matchen. Tredje gången gillt. Men vilket sista gem det blir. Via två dubbelfel och en forehand i i korridoren ger 15-40, två brrakboll. Nätkanten räddar finnen på första. En otagbar tak forehand den andra. En slarvig forehand som seglar ut lång ger matchboll istället. Två bollar otäckt nära baslinjen räddar den, avslut med en lång forehand till lika. Ny breakboll efter det, nummer 3. En lång backhand och lika igen. Det finska racket lägger boll på baslinjen som han följer upp med smash till matchboll, nummer 2. Ruusuvuori på nät, Ymer som är långt bakom baslinjen sträcker ut men hans forehand är för lång. Finland högst rankade tennisspelare sträcker armarna upp mot himlen. Denna nordiska batalj är avgjord. 

Det var väldigt tråkigt att Ymer Jr inte tog till vara på denna möjlighet, möjligheten att vinna matchen. I nästa omgång, kvartsfinal, hade i så fall Jannik Sinner, ranking 31, väntat. 










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0