Övriga där ute

Vi vet ju hur det gått för broderna Ymer de sista veckorna med bland annat deras framfart i Melbourne, Australien. 
Men hur har övriga svenskar som spelar eller är påväg in i landslaget det - det undrar säkert du. Vi gör en resumé hur årets första två månader varit och naggar lite på höstens verksamhet också. 

Carl Söderlund - uttagen i DC-laget i senaste fighten mot Chile för ett år sedan, utan att få spela - är kvar i USA och skolan, Challanger. Ingen match utanför skolan, i Virginia. 

Markus Eriksson - även han uttagen senast mot Chile, i dubbel - har det tungt efter återstarten i september i fjor. 
Han inledde med tre raka förluster i tre Futures i Tjeckien, på grus utan att vinna ett enda set. Sedan avslut av 2020 med en vinst per tävling på hard i Tyskland respektive Grekland. I år fortsätter kräftgången efter tre turneringar i Turkiet med en vinst. Nuvarande ranking är 337. 

Dubbelankaret Robert Lindstedt - som senast spelade med Eriksson i Ivan nämnda DC-dubbel - var för första gången på 16 år (2005) inte på plats i Melbourne för årets första Grand Slam. Han har i år istället fokuserat, spelat på Challengertouren, tillsammans med amerikanen Denis Kudla. Tre turneringar i Frankrike, tre förluster. Bara ett vunnit set. I fjol, från augusti, spelade han i sex turneringar med fem olika partners. Bäst lyckades han i Paris och Roland Garros där det blev en andra omgång tillsammans med Jordan Thompson från Australien. Ranking 96. 

André Göransson, är den svensk som just nu lyckas bäst. På sju turneringar i år, med tre partners, har han matchfacit på 8-5. Han har blandat ATP250 med Challengers. Bäst lyckades han i Challengern i Istanbul, Turkiet, för han vann titeln med nederländaren Pel. Detta skrev vi om i januari. 
Utöver det ser vi nu i februari och idag två kvartsfinalplatser i ATP250, först i Montpellier med samme Pel och nu med Monteiro i Buenos Aires. Ranking 87. 

Vi lämnar det där. Återkommer igen inom kort om någon av de vi nämnt i texten eller övriga svenskar visar framfötterna på den internationella scenen. 








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0