Totalt oinspirerad - vann ett gem

Mikael Ymer var allt annat är inspirerad och intresserad idag. Hans livs första kvartsfinal i en ATP-turnering. Då trodde vi väl alla att vi skulle få se en tänd - på gränsen till övertänd - och spelsugen Ymer. Det blev precis tvärt om. Ingen glädje, ingen glöd, ingen knuten näve, inga peppande ord till själv. Ingenting. Han var totalt likgiltig på banan idag. Ymer såg inte ut att må bra. Tittade håglöst vid sidbytens, med tom blick. Frågan är om han var alldeles för nervös, sjuk eller skadad. Ibland så låser det sig för Ymer när han är favorit, i alla fall enligt rankingen. Frågan är om detta var en sådan match. Svaret på det får vi kanske i framtiden. 

För motståndet, utskåpningen, stod tjecken Vit Kopriva med en ranking på 249. Siffrorna skrevs till 1-6, 0-6 på 52 minuter. 

Över till matchen. Ymer stod från första gemet på baslinjen, var orörlig och matade slag - helt utan en enda tanke, såg det ut som. Han såg ut att tro att endast att få över bollen över nät skulle räcka mot den drygt 150 platser sämre rankade tjecken. Vad fel han hade. 
Matchbilden var många dueller från baslinjen. Ingen av spelarna visade upp något vidare kvalitet i spelet. Tjecken blixtrade till ibland. Svensken inte en enda gång. Det var en vek match. Vekast i i stort varje duell var svensken. Ymer vann 21 av 54 poäng i egen serve. Tjeckens siffror var 26 av 32.
Ymer hade elva breakbollar emot sig, tappade serven sex gånger. Tre i varje set. 

Vi var nog många Svenska tennisfantaster som i eftermiddag såg fram och även såg matchen. Detta i tron att vi skulle få uppleva den största framgången i svensk herrarnas sedan Söderlings vann i Båstad för exakt tio år sedan. Till det ett nordiskt möte i semifinalen, mot Ruud. Nu blev det inte så.

Ymer den yngre är anmäld till spel i ATP250 i Kitzbühl, Österrike, nästa vecka. Återigen på grus. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0