Elias lätt till Australian Open

 
Ymer, den äldre, är klar för huvudturneringen i Australian Open i Melbourne med start den 8 februari. Kvalets femteseedade Taro Daniel blev en munsbit för svensken. Vinst med 6-1, 6-2 på drygt 1,5 timma. 
 
Inledande första gemet, i serve för Ymer,  visade dock på något helt annat. Tappade de tre första poängen, 0-40. Räddade samtliga breakbollar och tog hem första gem. Just den poängen var fin då Ymer skär en stabil forehand som slickar nätkanten och dimper ner precis på sidlinjen. Otagbart för Daniel. 
I nästa servegem hamnar japanen i problem. Han gräver upp en backhand från baslinjen som flyger lång, 15-40, två breakbollar. Svensken har efter de tre första bollarna vunnit 8 av 9 poäng. 
Ymer räddar ännu en breakboll i nästa servegem och fram till 3-0. Dubbelfel av Daniel ger svenskt dubbelbreak, 4-0. Blankt sedan till 5-0. Tröstgem innan svensken servar hem första set efter 36 minuter.
 
Andra set och svenskt break omgående, på andra breakbollen. 1-0. Ännu en breakboll i nästa japanska servegem men till slut 2-1. Svensk räddade breakboll efter det och fram till 3-1. Ännu en sedan för möjlighet till 4-1 men istället 3-2. I nästa japanska serve kommer då det slutgiltiga avgörandet. Efter två missade breakbollar kommer den tredje efter en snygg in-side-out som Daniel är chanslös på. En stillastående japan lägger en backhand lång vilket ger 5-2 och egen serve för att kvalificera sig till årets första Grand Slam. Enkelt fram till 30-0. Tappar där och då initiativet och tre raka poäng. 30-40. Ymer räddar den breakbollen efter en snygg tight forehand över nätet som Daniel inte når. Svensken knyter näven, tar tillbaka initiativet. Ymer gräver upp en forehand som Daniel svarar med en backhandslice på från baslinjen som han dock lyfter lång. Första matchbollen är här. Efter en ramträff från Ymers racket är den borta. En lång retur ger matchboll #2. Daniel tar tag i poängen, är i förarsätet. Japanen avancerar fram på nät. Svensken passerar honom rakt. Matchen är vunnen och Melbourne är klart som nästa anhalt. 
 
Det var Elias sjunde kvalfinal till en Grand Slam. Han har vunnit samtliga. Samtlga fyra 2015 samt Australian Open och Roland Garros 2018. 
Vi kommer även för första gången få se båda bröderna Ymer tillsammans i en Grand Slam. Lillebroder Mikael är direktkvalificerad i och med sin ranking, 94. Dock finns det ett frågetecken för hans medverkan med tanke på att han bara spelat en enda match sedan sortin på Roland Garros mot Novak Djokovic i slutet av september. 
Det var i elitseriematchen mot Upsala TK där han vann knappt mot Videhult i avgörande matchtiebreaket.
Han har vid ett flertal gånger tackar nej efter anmälan till diverse ATP-turneringar. Nu senast i Delray Beach för ett par veckor sedan. Orsaken till detta är oklar. Vi har sökt Mikael. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Bara att säga grattis till Elias!!
Ska bli spännande att följa båda Ymer-bröderna 'Down under'.
Elias passerade också 1 miljon USD i inspelade prispengar. Av aktiva svenskar är det bara Lindstedt och Peterson som ännu nått dit.

2021-01-14 @ 10:09:03
Postat av: Tomas

Ett nygammalt namn dyker upp igen i svensk tennis. Fred Simonsson spelade drömtennis i Tabergsdalens vintertour och slog både Markus Eriksson och Christian Samuelsson. Fred som avslutade sin tennissatsning 2019 har nu hittat tillbaka till glädjen. Alla i tennis-Sverige vet vilken hög kapacitet Fred har när han spelar som bäst, kan han bli en 'dark horse' i kampen om DC-platser?

Svar: Såg denna skalp i helgen av Fred. Imponerandes av hans lugn, spel. Han sa själv efter segern att det var just det att han inte behövde spela under press som gjorde att han spelade så bra. Kul om han kan börja spela mer igen, ge sig in i kampen om platserna i november.
svenskadaviscup.blogg.se

2021-01-18 @ 15:20:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0