Lottat i Australian Open

Lotten har fallit vid årets första Grand Slam, som i år börjar andra veckan i februari, tre veckor senare än vanligt. Med andra ord på måndag.
För svensk del är det två stycken med i singel herrturneringen för första gången sedan 2007 då Robin Söderling var på plats tillsammans med Jonas Björkman.

I år ser vi Sveriges två högst rankade herrspelare på plats; bröderna Elias och Mikael Ymer, rankade 204 respektive 95.

Elias, som kvalade in, ställs mot 8-seedade Diego Schwartzman, rankad 9.
De har mötts en gång tidigare, i US Open 2015. Då vann argentinaren i tre raka.
Han har i år spelat en match, i precis pågående ATP Cup. Förlust där mot fjärderankade Medvedev i två raka set.
I fjor, under det sk pandemiåret, var hans bästa resultat på grus med en semifinalplats (förlust mot slutvinnaren Nadal) i Paris, Roland Garros. Till det en finalplats (Djokovic) i Masters i Rom. I Melbourne i fjor blev det en fjärderunda (Djokovic).

Lillebroder Mikael fick polacken, 26-seedade, Hubert Hurkacz, rankad 29.
Ymer Jr har mött denne polack tre gånger. De första två till svensken. På Flushing Meadows september 2014 i två raka set. I mars året efter på gruset i Umag, Kroatien, tillbaka efter förlust i första set. Båda dessa matcher som junior. Som senior möttes dom för ett år sedan, i Auckland på Nya Zealand, då polacken vann i två raka.
Vid årets första turnering, i Delray Beach, vann han hem titeln. Han gick igenom hela turneringen utan setförlust.

Det är inte offentliggjort ännu när bröderna spelar, antingen måndag eller tisdag.