Samma visa - Ymer borta

Det blir inget tredje framträdande i huvudturneringen på Roland Garros för Elias Ymer. När spelet återupptogs idag då blev det bara sex ytterligare gem. Det högre tempot från igår var som bortblåst, övertaget i poängen kände vi igen. Tyvärr även oförmågan att nyttja dessa. 

Ställningen mot Sebastian Ofner var 6-7(4), 4-3 och 30 lika. Ymer till serve. En rak backhand från svensken, bred, inleder matchen. 30-40, breakboll. Backhand i nät från Ofner räddar den. Dubbelfel innebär problem igen. En alldeles för kort slice från svensken som österrikaren nyttjar på bästa sätt, placerar en forehand i krysset, utjämnat till 4 lika. Svensken får fram 40-40 i nästa servgem men Ofner upp till 4-5. Ymer i pressat läge men är lugn till 5-5. Ofner släpper upp Ymer till 30-30 men fram till 5-6. Lika lugn igen från  svensken i sitt nästa servegem till 6-6, tiebreak. 
Precis som igår under första sets tiebreak går Ymer upp till 3-0, ett break. 
Repris även sedan, Ofner ikapp och förbi till 3-4. Detta efter två egna servar som han misslyckas på att göra något vettigt av - en djup forehand i nät när han är ohotad och en felträff, ser vi 3-4. Ymer ökar då tempot. Matning av forehands innebär att Ofner till slut får kapitulera, 4-4. Spelarna följs åt till 5-5, frågan är då om vi kommer få se en setboll eller matchboll. Ymer till serve. Spelet blir avvaktande, mycket avvaktande. Till slut lägger Ymer en forehand lång, helt utan att vara hotad. Irritationen över detta är påtaglig när svensken efter det slår sönder sitt racket. Detta resulterar i en varning. Matchboll, 5-6, dessutom serve för Ofner. Kort retur av Ymer, Ofner fram på nät. Svensken räddar först en forehand bakom ryggen men är sedan chanslös vid smashen. Förlust med 5-7 i tiebreaket. Kvalet är över för Elias. 

Istället för Grand Slam i Paris nästa vecka väntar en Challenger i Split i Kroatien. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0