Regnavbott i underläge

Elias Ymer är fortfarande kvar i kvalet till årets sista Grand Slam, på gruset på Roland Garros i Paris. 

Han möter Sebastian Ofner från Österrike i andra omgången. Efter drygt 1,5 timma bröts matchen för andra gången pga regn och sedermera mörker. Svensken är i underläge med 6-7(4), 4-3 och 30-30 i egen serve. 

Spelarna trissade upp tempot i slutet av första set och vi har efter det fått se många fina dueller. 

Vi har sett mängder av break, 4 i första set och inte mindre än fem stycken i andra. 
Första breaket omgående, Ymer i underläge med 0-1. Åter omedelbart, 1-1. 
Vid 3-2 och Ofners serve får Ymer till breaket. På femte breakbollen. Duell på den. Stoppboll från österrikaren som Elias hinner upp och dessutom lägger en rak backhand på, Ofner borta. Ymer upp till 30-0. Tapp sedan till 30-30. Går sedan runt för att få till en forehand men lägger den i nät, 30-40, breakboll. Reder ut den men ny breakboll, när Ymer på en till synes ohotad forehand läggs i nät. Duell att minnas efter det. Stoppboll från Ofner som
Ymer möter med lobb som hinna upp. Ny stoppboll från svensken som österrikaren smeker in med en forehand diagonalt, 4-3. Matchens första regnbreak följer, på dryga tjugo minuter. 
Marchen igång igen, spelarna följs åt. Det är med den fjärde poängen vid 5-4, serve för Ofner, som tempot helt plötsligt höjts, en höjning som håller i sig. Kvaliteten höjs samtidigt. 
Ymer i trångmål vid 5-5 och dubbelfel till 15-30. Reder ut det, setet till tiebreak. Ymer minibryter där, dessutom två gånger om fram till 3-0. Tråkigt nog får vi då se en scenförändring. Sju raka poäng till Ofner. Mest svider den enkla forehand som svensken lägger i korridoren och den forehand svensken lägger lång samt en upplagd forehand som en Ymer påväg fram lägger djupt i nät. Istället för upplagt 6-0 är ställningen, hastigt men mindre lustigt, 3–3. En poäng sedan som Ofner vinner av egen kraft. Efter det gör Ymer två raka dubbelfel, 3-6 på tavlan, med andra ord tre setbollar. En räddad i Ofners serve innan österrikaren avgör med en solid serve. 61 minuter tog det. 

Svensken nedslås inte av setförlusten. Ofner ser överraskande något desperat ut. Tappar sin serve omgående när han lägger en forehand lång, 1-0. Svensken passiv i sitt första servegem för setet. Tappar till 1-1. Många tunga dueller följer i nästa servegem. Ymer är den starkaste. En rak forehand på första breakbollen seglar ut lång ger 2-1. 
Svensken upp till 30-0 sedan i egen serve. Släpper återigen in österrikaren i gemet, setet. Trots 40-30, och upplagt läge att avgöra men hans forehand från mittplan seglar ut lång, vänder Ofner till breakboll. Där och då gör Ymer ett dubbelfel. 2-2. Svenskens svar på det blir att återigen bryta. På andra breakbollen lägger Ofner en backhand lång, 3-2. Regnet tilltar, det mörknar. Förhållandena är tuffa. 
Ymer är nu något starkare, starkast. Vänder ett primärt underläge med 0-30 till 4-2. En misslyckad stoppboll från österrikaren ger breakboll, 30-40, till 5-2. Istället vänder Ofner igen och får fram 4-3. Ymer servar och vid 30-30 bryter huvuddomaren matchen. 

Imorgon vid lunchtid återupptas matchen, på samma bana nummer 12. 
Det blir oerhört intressant att se om Ymer kan få till och även utdelning för alla de möjligheter som dyker upp. Om dessa dyker upp. Imorgon vet vi. Svenska DC-bloggen återkommer. Som alltid. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0