Kräftgången fortsätter

Ymer, den äldre, Elias har det tufft just nu. Förlust på hard omgående mot andraseedade Munar (ranking 112) i Challengern i Istanbul. 3-6, 3-6 på 1,5 timma. 
Vikten av att ta tillvara på breakbollar visade sig igen. Ymer hade 7 vann 2 av dessa. Munar hade 6 vann 5.
Detta var Ymers fjärde förlust av fem de sista fem veckorna. 
Nästa anmälda turnering är till kvalet till ATP250 i Nur-Sultan i Kazakstan med start på söndag. 

Även Robert Lindstedt har det tungt. Förlust med Auger-Aliassime i ATP250 i Köln. Detta mot australiensarna Purcell/Saville med täta siffrorna 6-7(3), 7-6(1), 7-10. 
Svensken har spelat nio matcher sedan återstarten i augusti, med fyra partner, och vunnit tre. 



Kommentarer
Postat av: Tomas

Vad ska man säga om Elias? Han riskerar att fastna i "topp-200 träsket" utan att kunna bryta sig in på topp-100. Topp-200 är i och för sig väldigt bra och han kan definitivt försörja sig om han blir kvar där hela karriären. Men man unnar ju honom att få ta sig in på ATP-touren och spela mot de stora grabbarna. Tror fortfarande att lillebror Mikael kan fungera som ett "draglok" åt Elias, dvs om Mikael tar sig in på topp-20 så inspirerar han Elias till högre höjder.

Svar: Svårt med Elias. Från toppnoteringen 105 i juni för två år sedan tills idag då han knappt är topp 200 (197). Vi får hoppas att det snart vänder. Tror nog att han hade mått bra att köra fler mindre tävlingar, lägga fokus där.
svenskadaviscup.blogg.se

2020-10-22 @ 11:45:50
Postat av: Eskil

Snarare är det väl så att Mikael rasar ut från topp 100 än att Elias skulle ta sig in där. Tycker inte det är mycket som talar för att Mikael skulle ha det som krävs för att hänga kvar. Han har inte den spelmässiga kvaliteten och heller inte skallen för det. I en intervju i tennis.se blir han intervjuad om coronapandemin och hur den påverkar träning och tävlande och svarar att han är hemma och äter mammas mat. Andra slet sannolikt på planen för att komma ikapp de där framme.
https://www.google.com/amp/s/www.tennis.se/tennis-se/sverigeettorna-i-intervju-om-corona-tennisen-kommer-i-andra-hand/amp/
Tror inte Mikael är särskilt intresserad av att lägga ner det slit som krävs för att vara kvar på topp 100, han tog sig in där vilket är bra men tycker det dras för stora växlar på det. Som han spelar nu behöver han snarare gå ner på challengernivå för att behålla rankingpoäng. Kvalförluster till ATP-turneringar håller honom knappast kvar. Vi har överlag på tok för små förväntningar på tennistalanger i Sverige. Det är ett haveri som inte verkar ha något slut. Samtidigt får Italien fram den ena 18-åringen efter den andra som har spelförståelse, en mognad och uppenbarligen vet vad som krävs för att nå toppen. Fattar inte med den bakgrund och den kunskap som finns i det här landet att det stagnerat så fullständigt. Istället jublar vi när en Ymerbroder nåt andra kvalrundan i en GS.
Citerar David som skriver för BetHard inför mötet mellan Mikael Ymer och Djokovic, väldigt talande:
Det var några notiser i de större tidningarna om matchen igår där Ymer stack fram näsan och pratade om att detta var hans största stund och att han längtade efter att få förlora mot världsettan på centercourten i Paris, typ. I någon mån kan man inte säga så mycket om det. Är man ett litet barn så kan man absolut drömma om att få möta, och förlora mot, sin idol i en av världens största turneringar. Men är man en professionell idrottsman som hör hemma i de största turneringarna i världen, då framstår det som ganska dumt att tycka att det här är något positivt. Jag hade känt mig mycket mer komfortabel med om Ymer pratat om vilken skitlottning detta är och att han hade ungefär två procents chans att ha en fullständigt omöjligt motståndare i första omgången. Det finns ett gäng motståndare han inte har chansen mot i den här turneringen, men det finns egentligen bara två, kanske tre, där det inte ens är någon idé att försöka. Han borde vara missnöjd, inte glad över att få vara med.

Svar: Ja, helt klart behöver något hända. Trots att Mikael ff är ung (22 år) borde han satsa på fler challenger istället. Finns en hel del där han skulle bli seedad, topp 8, för bra/bättre chans till utdelning. Intressant att se vart han står om ett år....?!
svenskadaviscup.blogg.se

2020-10-23 @ 19:11:43
Postat av: Tomas

Mikael kommer hur som helst inte att trilla ur topp-100 i år då han inte tappar poängen för 2019 förrän nästa år. Du (Eskil) har rätt att Mikael behöver gå ner och spela challengers. Han är nu anmäld till Hamburg challenger veckan innan Paris Masters.
Jag tror på Mikael, vi har inte fått fram en sådan talang sedan Söderling.
Du säger att "Han har inte den spelmässiga kvaliteten och heller inte skallen för det." Jag håller med om att han behöver höja spelkvalitén, (t.ex serve och forehand) men han har en unik skalle. Vet inte hur många gånger han vänt matcher där han räddat mängder av matchbollar, det senaste exemplet var när han vände och vann och avgjorde DC-matchen mot Chile i våras.

Svar: Skönt att vi tror på Ymer Jr. Våren 2021 blir intressant. Det han borde få/ta hjälp med är val av turneringar. Har länge tyckt att han, o även hans bror, allt som
oftast gör konstiga val. Allt för kortsiktiga.
Mikael har som du skrivit varit stark i DC. Avgjort många ggr till Sveriges fördel. Minns debuten mot Danmark 2015 (3-2 i femte mot Sigsgaard), Ukraina 2018 (vann båda sina singlar, inkl femte avgörande mot Smirnov), Portugal samma år (avgörande mot Elias), Israel 2019 (två singlar) och som sagt Chile i mars i år (två singlar).
svenskadaviscup.blogg.se

2020-10-23 @ 21:32:06
Postat av: Tomas

Kollade lite närmare på Mikaels rankingpoäng. Han tappar sina första poäng efter Miami 2021 och hösten 2021 kan bli jobbig då han har bl.a 3 challenger-titlar att försvara.
Alltså ingen direkt stress att plocka poäng men han behöver komma igång senast framåt våren, varför inte plocka lite fler poäng redan nu i höst?

2020-10-24 @ 15:51:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0