Ymer Jr räddar matchboll - Madrid väntar

Sverige är klara för Davis Cupfinals 2020 i Madrid i november. Detta efter Mikael Ymers vändning till vinst över chilenaren Alejandro Tabilo med 3-6, 7-5, 6-3 på dryga två timmar. 

Vägen till seger för Ymer Jr var långt ifrån smärtfritt. Mikael hade ingen bra träff inledningsvis, vågade inte slå igenom slagen.  Han såg irriterad ut. Lite loj. 
Som tur var fick han i efte timmen ordningen på detta. Samtidigt som chilenaren gick ner sig. Det märktes att han spelade match igår, dubbel tidigare idag och sedan gick över i tre set mot Ymer Jr.

Många svenska enkla misstag i början. Vid 2-3 kommer setets avgörande. Underläge med 0-40, tre breakbollar. Höjde serven och räddade alla tre. Två gembollar utan att komma åt. Ny breakboll. Ymer lägger en för kort stoppboll. Tabilo passerar honom med en skuren backhand till 2-4. Ett ess från chilenaren ger tre gem senare setboll (40-0). Serve-volley och Ymer är borta. Även första set på 34 minuter. 

Alejandro fortsätter att vara stabil även i andra set. Vid 3 lika ser vi en Tabilo som får över allting som kommer till honom. En backhand bred ger 30-40, breakboll. Räddar den med en backhand. Ett dubbelfel och ny risk. En lång forehand i ett försök att passera Tabilo ger 3-4. Där och då tappar chilenaren något. Dubbelfel ger 15-40, breakbollar. Stabila servar ger likaläge. Tre räddade breakbollar ytterligare innan den sjätte kommer. En lång forehand från mittplan ger 4-4. 
Det väcker inte Ymer. Svensken fram på nät men passeras, 15-40, två breakbollar. En misslyckad stoppboll, 4-5. Chilensk chans att serva hem matchen, 2-2, få till en femte och avgörande match. 
Tabilo upp till 30-15. Han lägger en enkel backhand sedan i nät, 30-30. Ymer hamnar nu långt bakom baslinjen. Längre och längre bak. En backhand i nät från svensken ger 40-30, matchboll. Alejandro fram på nät efter serve, lägger över en nervös forehand som Ymer lägger rak, på den en backhandvolley bred, lika. Ymer krigar nu på Centercourten. Smash till gemboll. På retur från Ymer lägger Tabilo returen i nät, 5-5. 
30-30 i nästa gem. Ett ess och en kämparpoäng till 6-5. Ymer långt bakom baslinjen. Gör därifrån en rak forehand som passerar Tabilo till 15-40, två break- och setbollar. Ett ess på första. En forehand diagonal går bred. 7-5 på knappt en timma. 

Tredje set, enklare servegem för Ymer Jr. Fram till 4-3 och serve för Tabilo. Chilenaren backar efter serve och lägger en backhand i nät, 30-40. Breakboll. Ymer lämnade backhandhörnet och springer in en forehand i andra hörnet till 5-3. 
Egen serve. Svensken upp till 40-0, tre matchbollar för landakampen men även tre chanser att bli klara för Davis Cupfinals. Ett ess gör slut på det. 
Sverige vinner landskampen över Chile med totalt 3-1. 

Svenskarna kramas, publiken tjuter. Många i arenan är överlyckliga. 

Sverige har sedan 2017 gått från grupp 2 till nu, Davis Cupfinals där världens arton bästa länder gör upp om titeln Davis Cupmästare. 

Davis Cupfinals spelas den 23-29 november i Madrid i Caja Mágica på underlag hard. Arton lag, tre grupper, en vinnare. 
Lottning sker på torsdag i London med start klockan 17. 

Den 7 mars 2020 är en stor kväll för svensk tennis. 
Svenska DC-bloggen återkommer. Som alltid.



















Kommentarer
Postat av: Todd Martin

Riktigt kul och välförtjänt.
Ett bra snyggt arrangemang med mycket folk o bra stämning.
Smolket i bägaren är medias ointresse som närmast är att betrakta som ett tjänstefel. Kvalfinal till VM i en av världens största sporter där Sverige har en grym historia. Kvällstidningar, SvD och DN bör skämmas. SvT knappt godkänt. Radiosporten godkänt. TV4 räknar jag inte. De har ingen sportredaktion. De har fotboll och ishockeyavdelning. Punkt.
TT kan bättre och mer.
Vilka åker till Madrid?

Svar: Kloka ord. Ja, gammelmedia har en del att förbättra. Sedan finns det andra som försöker rapportera från matcher/turneringar, etc som missar det viktigaste, mao hur matcherna går, spelets karaktär, vändningar, spelarnas förmågor/oförmågor och likn. Känns mest som de vill hitta s.k. breaking news....
Givetvis blir det Madrid i november!
svenskadaviscup.blogg.se

2020-03-09 @ 14:12:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0