Lottning imorgon

Koockan 13.00 imorgon torsdag väntar lottning i Kungl. Tennishallen inför Davis Cupmötet mellan Sverige och Chile. 

Svenska DC-bloggen har analyserat båda ländernas uttagningar, förberedelser och respektive förbundskapteners uttalanden. 

Sverige kommer komma till lottningen med singelalternativen Mikael (ranking 67) och Elias (202) Ymer. De tar hand om singlarna fredag. Nominerade till dubbeln blir Lindstedt/Eriksson. De har spelat tre DC-dubblar ihop. Två vinster, båda på hard inomhus. Första mot Portugal i Kungl., andra borta mot Schweiz. Båda 2018. Sedan en förlust borta mot Colombia. Ni minns den matchen som spelades på exceptionellt hög höjd och med trycklösa bollar samt på grus. 
Första singeln på lördag, match nr 4, tar Mikael Ymer. Efter det, om det blir en femte och avgörande match, är frågan hur fräsch och kry Elias Ymer är. Han har ju trots allt inte spelat en enda match sedan i början av januari. Varit småskadad sedan i oktober i fjor. Blir det i så fall rutinerade Eriksson (314) som har spelat med ett sämre självförtroende i år, eller debutanten Carl Söderlund (820)? Den frågan väntar vi med. 

Motståndarna Chile är som sagt på plats i Stockholm utan sina två största stjärnor, Garin (skadad) och Jarry (89). 
Uppsatta till singeln på fredagen och lördagen blir nu antagligen Tabilo (173) och Barrios Vera (282). Dubbeln kommer säkerligen samma spelare ta hand om. De spelade tillsammans förra veckan i hemmaturneringen i Santiago där de vann över toppseedade Demoliner/Middelkoop och avancerade till semifinal. Paret har oxå spelat en dubbel ihop, i Davis Cupfinals i Madrid i fjor. Det blev förlust i två raka mot tyskarna Krawietz/Mies.

Första singel inleds på fredag klockan 17.00. Dubbeln klockan 13 på lördag, följt av singlarna. 

Vinnande lag i helgen spelar i Davis Cupfinalen i Madrid 23-29 november. 
Förlorande land får kvala i mitten av september. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0