Ymer Se inleder som vinnare

Sommartourens SM-serie inledes i helgen i Ystad/på Saltsjöbadens Tenniscenter, mestadels utomhus på grus. Vinnare efter att ha gått obesegrad blev inte helt överraskande Sverigetvåan Elias Ymer. Detta efter vinst över Markus Eriksson med 2 x 6–1 på 2 timmar och en kvart.
Detta var finalisternas första möte mot varandra.

Turneringens upplägg var den att spelarna var indelade i två grupper med fyra spelare i varje. Toppseedade i grupperna var förutom Elias Sverigetrean Markus Eriksson.
Båda spelarna gick obesegrade genom gruppspelet. Eriksson vann i två raka set över Karl Friberg, Simon Fredri och Christian Samuelsson. Noterbart är att Eriksson vann samtlga första set i tiebreak.
Ymer vann sina tre matcher över Dragos Nicolae Madaras (2-0), Filip Bergevi (2-0) och Jonathan Mridha (wo).

Finalen avslutades inomhus efter det att regnet tagit över matchen. Det var vid ställningen 6-1, 5-1 som det vankades inomhusspel. Serven till Ymer.
Matchboll för Ymer, från mitten av plan forehand diagonal som Eriksson inte orkar få över från bakplan, hans forehand fastnar i nätet. Vinnare Elias Ymer.

Svenska DC-bloggen nådde Eriksson efter finalförlusten. Han var ändå helt nöjd med turneringen trots finalförlusten idag. Detta med tanke på matchovana (senast spelade tävlingsmatch var först helgen i mars och Davis Cup mot Chile, vår anm.) och mindre tränande under Coronauppehållet.