En omvänd Ymer Jr

Första ATP-matchen för 2020 i en huvudturnering, i Doha, är över för Mikael Ymer. Han hade helt klart hoppats på ett bättre avslut mot slovenen Bedene. Vinst i första set och sedan tapp för svensken, ett scenario som brukar vara det ovänds för Sverigeettan. Förlust med 6-3, 4-6, 3-6 på exakt samma tid som igår, 2 timmar och 20 minuter. 

En sammanfattning av siffrorna följer. En breakboll, för Ymer Jr, som han tog till vara och med det vunnet första set på 37 minuter. 
I andra var det stillsamt till att börja med. 40 lika i Bedenes serve vid 2-2 och 15-30 vid 4-4 var det närmsta Ymer kom. 4-5 då faller avgörandet i setet. Två setbollar vid 15-40, setets första breakbollar. Räddar en sedan dubbelfel. Andra över på 50 minuter. 
Bra start på avgörande set. Bryter omgående. 1-0. Sämre reaktion på det. Break åter på andra breakbollen, 1-1. Tapp igen, 1-3, efter ännu ett dubbelfel. Ett ess från Bedenes racket ger 1-4. Vid 3-5 kan han serva hem racket. Ymer når 30-30 men inte mer. Två poäng senare och turneringen är över. 

Ymer är uppsatt för spel i Adelaide, Australien, och Auckland, Nya Zealand, med start på måndag. Efter det Australian Open om två veckor. 











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0