Söderling har sagt sitt

Nya förbundskapten för Sverige Robin Söderlund har tagit ut sin första trupp, mot Chile i Kungl. Tennishallen om drygt en vecka, 6-7 mars. En plats i Davis Cupfinals i Madrid i november står på spel. 

En väntad och glädjande svensk trupp till 4/5-delar. 
Bröderna Ymer, Markus Eriksson och Robert Lindstedt var väntade. Något överraskat ser vi sedan debutant Carl Söderlund.
Som vi skrev om i söndags finns det många frågetecken i den svenska truppen. Orsaken till Mikaels walk over i helgens kval till Dubai? Elias fysiska status och form efter att inte spelat en match sedan i början av januari? Erikssons form efter sex raka förluster?
Lindstedt har inlett året med sex turneringar med sex olika partners. Två kvartsfinaler är bästa resultatet.
Debutant Söderlund har inget noterade turneringar i år. 

Även Chiiles kapten, Nicolas Massu, har tagit ut sitt lag. Dock endast fyra namn så här långt. Garin, Tabilo, Barrios Vera och debutanten Malla. 
De tre första nominerade spelar singel denna veckan i ATP250 i Santiago, Chile. På grus. Till det Tabilo/Barrios Vera i dubbeln. Kan det kanske vara en fingervisning inför dubbeln i Davis Cup nästa lördag?
Frågan här kvarstår även - kommer dopinganklaglade Nicolas Jarry att få/kunna spela? Är det orsaken till att endast fyra spelare är nominerade?

Många frågor med andra ord. Svenska DC-bloggen söker svaren, återkommer. Som alltid.

Not. En kuriosa i sammanhanget är att kapten Söderling har spelat Davis Cup tillsammans med Robert Lindstedt. Först 2009 mot Rumänien i Idrottens Hus i Helsingborg. Vinst med 3-0 i dubbeln mot Hanescu/Tecau. Även vinst i matchen med 3-2 efter att Söderling vann sina två singlar. 
Den andra var året efter, denna gång just i Kungl. Tennishallen mot Argentina. Dubbeln mot Nalbandian/Zeballos och tyvärr förlust med 0-3. Även landskampen förlorades, 2-3, trots att Söderling vann sina två singlar. 












Kommentarer
Postat av: Higueras

Intressant
Och viktigt att Lindstedt kom med, dubbeln avgör då Garin är för bra i singel?
Undrar om Calle kan få chansen om Elias inte kommer i form? Eller litas det på Mackan igen?
Svenskarna måste nog slå chiles tvåa två gånger...

Svar: Ja, bra med Lindstedt. Oklart dock ff både med Elias och även Mikaels skador....?
svenskadaviscup.blogg.se

2020-02-25 @ 16:23:10
Postat av: vilas

Sanningen är nog den att Elias även om han är frisk och spelklar just nu inte har kapaciteten att slå en spelare som är bättre än honom själv på rankingen. Detsamma gäller Eriksson så den enda lösningen är att spela Söderlund mot Chiles tvåa! Sen är jag rädd att Lindstedt/Eriksson inte heller håller i dubbel men chansen finns.
En riktig miljonmatch för svensk tennis.

Svar: Håller med. Just nu tror vi på bröderna Ymer i fredagens två singlar. Lindstedt/Eriksson följt av Mikael Ymer och avslutning med Söderlund. Nio dagar kvar....
svenskadaviscup.blogg.se

2020-02-26 @ 12:28:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0