Ymer utan gnistan

Många var det som såg en svensk kvartsfinalist i årets Stockholm Open. Så blir det nu inte. Mikael Ymer gick inte att känna igen i Kungl Tennishallen ikväll. Inledningsvis verkade det något som störde honom, han var irriterad. Till det en motståndare som missade minimalt. 
Förlust mot 213-rankade Stebe med 0-6, 6-7(5) på dryga 1,5 timma. 

På trettio minuter hade han tappat tre egna servegem. Dubbelfel till 0-1 och 0-3. Där och då slog han sönder sin racket. Fem poäng till svensken, 18 till tysken. Forehand lång ger 0-5 och ett ess setet på 30 minuter. 

Andra set inleds i samma anda. Två breakbollar emot, 15-40. Räddar båda. Ny dyker upp. Rak tysk forehand till 0-1. Där och då händer någonting. Stebe börjar missa något och Ymer tar för sig mer och mer, har bättre tryck. Fyra enkla tyska misstag ger break tillbaka, 1-1. Spelarna följs åt till det nionde gener, 4-4. Ymer till serve. En hög backhand seglar lång till problem, 15-40, två breakbollar. En vinklad serve och otagbar ger lika. Gemet via en lång backhand i upplagt läge som blir lång från tysken, 5-4. 
Gemet efter är Ymer Jr två bollar ifrån när Stebe lägger en forehand i nät (15-30). En något slarvig forehand bred ger 30 lika och gemet sedan till 5-5. Setet till tiebreak. 
Ymer minibreak omgående, är sedan en upplagd smash till 4-1. Istället fastnar den i nätet, 3-2. Stebe ängar på, från 4-3 och via en forehand i nät från Ymers racket ser vi 4-6, två matchbollar. En svensk forehandkross gör att Stebe är borta. Ymer till serve. Duell, Ymer på nät, rak forehand som landar precis bred. 
Tretton matcher utan förlust är över. Stockholm Open är slut för Mikael och i år.

Ymer Jr är anmäld till Challengern i Hamburg med start på måndag. Han är just nu toppseedad. 











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0