Junior en vinnare

Mikael Ymer fortsätter att imponera. Trettonde raka vinsten idag, denna gången i första omgången av Stockholm Open. 
Förra året i april vann Joao Sousa i Davis Cup i Kungl. Tennishallen i två raka. Portugisen var då rankad på plats 70, idag 64. Ymer Jr har klättrat från 355 till 75. 
Idag i samma arena var det tvärtom. Vinst för Ymer Jr med 7-5, 6-4 efter en timma och fyrtiofem minuter.

Matchen inleds svängigt. Svensken tappar sitt andra servegem. Vinner tillbaka och spelarna följs åt till 4 lika. Ymer blir passiv. Kommer under med 15-40, två breakbollar. En avvaktande duell från baslinjen följer. En diagonal backhand landar precis bred, 4-5. Chans för portugisen av serva hem setet. Svensken vill annat.  Dubbelfel med en snygg forehandpassering följt av en otagbar forehandkross ger 0-40, tre breakbollar tillbaka. Sousa backar på nästa poäng med det resultaten att bollen fastnar i nätet, 5-5. 
Ymer vinner sitt servegem efter att ha tappat en poäng. Vunnit åtta av de senaste nio poängen. Sousa i egen serve, upp till 40-30 men tappar till break- och setboll efter en forehand som seglar ut. Retur lång ger lika. En rak backhand, när portugisen kommer fram på nät, som passerar Sousa ger setboll #2. Andraserve som Ymer möter tidigt men lägger  lång. Ny setboll efter setboll från Ymers racket som portugisen hinner upp, Ymer placerar en forehand som Sousa lägger i nät. Setboll #3. Portugisen på nät men kan inte hålla nere sin halvvolley som seglar ut bred. Tre raka svensha gem och 7-5 på en knapp timma. 

Andra set. Ymer bryter fram till 3-1 efter att Sousa gjort en sidledsförflyttning på baslinjen följt av en forehand i nät. Upp sedan till gemboll (40-30) fram till 4-1. Istället en smash som ger bryt tillbaka och 3-2. 
Ymer i brygga direkt igen i nästa egna servegem, 0-30. Reder ut det till 4-3. Svensken i vinnarspåret, bryter fram till 5-3. 30-30 i egna servegemet efter det, två bollar från matchvinst. Två distinkta forehand från portugisen ger break igen, 5-4. 
Frågan är hur Ymer nu skall reagera. Sousa till serve. 30 lika igen, två bollar ifrån igen. En forehand kross, på nät. Rak forehand och Sousa är borta. Matchboll. Ymer lägger en forehandretur forehandretur som Sousa, placerad på baslinjen, svarar upp med en forehand. En forehand som seglar ut bred. Vinst in i andra omgången. Där väntar tysken och kvalvinnaren Cedrik-Marcel Stebe, rankad 213. Imorgon torsdag sen kvällsmatch blir det. 

Det var Mikaels sjätte framträdande i Stockholm Open. Ifjor, 2017 och 2015 ut i första omgången, 2016 vinst i första rundan och 2014 till andra omgången av tre i kvalet. 

Han visar just nu sin karriärs bästa tennis. Han ser så bekväm ut på tennisbanan, självförtroendet är på topp. 
Intressant att se hans vidare äventyr i Stockholm i veckan. 

















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0