Första till Ymer Jr

Mikael Ymer övertygade stort i hans första match i Next Gen ATP Finals. Seger över tredjeseedade Ugo Humbert med 4-3(2), 1-4, 4-2, 4-1 på 1 timma och 42 minuter.

Svensken startade i ett rasande tempo, räddar en breakboll omgående och bryter till 2-0. Tappar sedan egen serve med ett dubbelfel, 3-2. Hubert vinner 12 av de 14 spelade poängen från 3-0 till 3-3, tiebreak. Svensken tar tag i det med stort spel. Två ess till 4-1, dubbelfel till 5-1. En till synes enkel forehand från fransosen som seglar ut ger 6-2, 4 setbollar. Ymer på nät, Humbert i nät med sin forehand. Första set till svensken, 33 minuter tog det. 

Fransosen får sedan behandling för ryggproblem. Han kommer till spel fylld med energi och självförtroende. Breakar svensken efter att Ymer lägger en hög backhand lång, 1-3. Ett ess ger blankt gem och 1–1 i set. 

Tredje set, Ymer höjer sig. Spelar på coach Daniel Barta och pappa Ymers inrådan ett lugnare tempo. Det i sig ger en mer träffsäker svensk samtidigt som Humbert sänker sin gard och missar mer och mer. 
Två räddade breakbollar i tredje setets försts gem är ett momentum. Två stabila servar - ett ess och en retur i nät ger istället svenskt 1-0. 
Vid svenskt 3-2 och fransk serve tvingad Humbert ut på forehandsidan och lägger bollen i nät, 30-30. Ett grovt dubbelfel ger 30-40, två setbollar. En avvaktande duell följer. En forehand lång ger setet till Mikael. 20 minuter tog det. 

Över till fjärde set följer. En ramträff ger svenska breakbollar, 15-40. En räddad. Sedan ser vi backhand diagonalt två gånger om. Humbert borta på den andra. 2-0. En backhandretur ger 3-0. Ett gem till Humbert, 3–1. Retur i nät, 40–15, tre matchbollar för Ymer. Svensken på nät på den första, fransosen forehand lång. Vinst vilket ger ett bra läge för Mikael. 

Imorgon, som kvällsmatch vid cirka 22, väntar hemmaspelaren Jannik Sinner, rankad 95. Han vann i sin tur sin första match mot Francesco Tiafoe med 3-1 i set. 
Vinnaren mellan Ymer och Sinner är klar för semifinal på fredag. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0