Chile hemma i mars

Lotten har fallit, spelplatsen för skådespel i Madrid, Spanien som uppladdning inför kvällens final mellan hemmanationen och Kanada. 
På Sveriges lott föll Chile på hemmaplan i kvalificeringsrundan till Davis Cup Finals 2020. 
Länderna har mötts fem gånger tidigare, senast 1985. Sverige leder med 4-1. Vid samtlga tillfällen tidigare har underlaget varit grus. Det kommer med största säkerhet inte bli fallet denna gång. Detta av den enkla anledningen att grus är Chiles favoritunderlag. Vid 19 av 21 hemmamatcher under 2000-talet har just underlaget varit grus. Chile är rankade på plats 21 jämfört med Sveriges 17. 

Deras högst rankade singelspelare är Christian Garin, rankad 33, 23 år. Han har två titlar, båda i år i tyska Munchen i maj och i amerikanska Houston i april. Med andra ord båda på grus utomhus. Till det en final, även i år, i Sao Paulo, grus inomhus, i mars. Han har gått från ranking 84 i år. 
Debut i Davis Cup gjorde han 2012. Spelat 23 singlar, vunnit 11. 8 av dessa på grus. 1-1 i dubbeln. 
Tvåa i singel är Nicolas Jarry, rankad 77 i singel/70 i dubbel, 24 år. För den insatte är han ett känt namn efter sommarens titel i Båstad då han vann sin första titel. Han har till det två finalplatser: 2018 i Sao Paulo och 2019 i Genève, båda givetvis på grus. 
Dubbeltitlar på ATP-touren är två till antalet. Quito i fjor och Rio de Janeiro i februari i år. Debut i DC gjorde han 2013. Efter det 9-7 i singel med sju vinster på grus. Dubbeln säger 5-4, fyra vinster på grus.
Tredje singelspelare är Alejandro Tabilo, 208, 22 år. Ingen DC-singel än. 
Vad gäller dubbeln är Jarry högst rankad med sin 70. Efter honom ser vi Hans Podlipnik-Castilien, plats 128, ålder 31. Hans DC-facit är 8-4 i dubbeln (7 på grus) och 3-2 i singeln (samtliga på grus). 

Chile var med i det för idag avslutande första Davis Cup Finals. Förlorade först matchen mot Argentina med 0-3 och Tyskland med 1-2. Mot Argentina spelade Garin och Jarry sant dubbeln Jarry/Podlipknik-Castillo. I andra matchen samma singelspelare men Barrios Vera/Tabilo i dubbeln. 
 
Spelplats är inte officiell. Mer om det i ett kommande inlägg. Klart är att matchen spelas den 6-7 mars.
Vinnaren mellan Sverige och Chile spelar i Davis Cup Finals 23-29 november året igen i Madrid. Förloraren får kvala för att återigen kunna spela kvalificeringsrundan, i mitten av september.  
 

Svenska DC-bloggen återkommer. Som alltid. 


























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0