Ymer Jr fick sig en lektion

Det skiljer just nu 137 placeringar på rankingen mellan Mikael Ymer (169) och fransosen Lucas Pouille (32). Det märktes med all sin tydlighet i dagens final i Challengern i Bordeaux. 
Om det var nervositet som gjorde att Ymer Jr gick ner sig i spelkvalitet jämfört med tidigare under veckan eller Pouille som höjde sig skall vi låta vara osagt. Hur som hade inte Mikael mycket att sätta emot just idag. Han föll med 2 x 3-6 på drygt en timma. 

Redan från start såg vi att fransosen bestämde i poängen. Han hade bra placeringar, höll en mycket precis längd. 
Han höll till 0-1. I svenskens första servegem hinner han inte med. En forehand som seglar ut lång ger 15-40, två breakbollar. Ett ess räddad en innan gemets andra dubbelfel ger 0-2. Efter det får Mikael mer att såga till om, framför allt i sina egna servegem. Men han är inte nära att få till någon breakboll en enda gång i setet. Ett franskt blankt gem som avslutas med en lång backhand på returen ger första set till Pouille på en halvtimma. 

En rak forehand på andra setets fjärde poäng ger blankt gem till svensken. Tredje gemet, då hettar det till. Ymer i underläge till 0-30. Tillbaka till 30 lika. Ser en udda boll sedan. Fransmannen fintar bort Ymer vid nät. Upplagt för en enkel undanläggning men djupt i nät till 40-30. Dubbelfel och det studsar tillbaka, lika. Ännu en upplagd boll för Pouille, en bred backhand och ny gemboll. Nät på nästa, 2-1. 
Nära för Ymer vid 3-2 och fransk serve. Vid 40-40 dividerar svensken med huvuddomaren om en boll var på baslinjen eller inte. Gemet till fransosen, 3-3. Då kommer avgörandet. Ymer upp till serve. Underläge med 0-30. Ess till 15-30. Duell i forehandhörnen innan Pouille tempoväxlar med en rak forehand. 15-40, två breakbollar. Retur bred rädddar första. Fransmannen retfullt med en forehand rak vid nät, Ymer borta, 3-4. Enkelt sedan till 3-5. 
Ymer till serve för att hålla liv i matchen. Svensken ser lite uppgiven ut. Grovt dubbelfel ger 30-30. Upp till 40-30, gemboll. Lika. Pouille i nät ger ny gemboll. Felstuds av Ymer ger fransk rak backhand till lika. Ess till ny gemboll och ramträff av Ymer till ännu ett likaläge. Retur på fötterna ger en bred forehand från Ymer till matchboll. Ess räddar den. Duell följer, Ymer springer mest från hörn till hörn. Till slut en avgör fransmannen med en rak forehand. Andra matchbollen. Retur och Ymer lägger backhand som följer i nät. Matchen över. 

Bra vecka för Ymer Jr, idag mindre bra. 
Personbästa imorgon på rankingen, strax innanför 150-strecket. 

Ser vi till poäng som spelades in för ett år sedan från nu och fram till Wimbledon jämfört med vilka turneringar som väntar är det säkert inte en allt för chansartad gissning att Ymer Jr snart är ikapp sin äldre broder. 
Elias tappar 12 poäng denna vecka (kvalade in och vann en match i Istanbul förra året och noll poäng i år), har 45 poäng nästa vecka (semi i fjor i Aix en Provence jämfört kval pga sen anmälan i år) och sedan 70 poäng att förvara från förra årets kvalvinst och fram till andra rundan på gruset på Roland Garros. Efter det 25 poäng från början av juni (kvart i Prostejov) innan Wimbledon. 
Hans nästa turnering efter kvalspelet i Frankrike med första match imorgon som det ser ut just nu är årets andra Grand Slam och kval. 
Mikael spelar nästa vecka i Aix en Provence (inga poäng att försvara från 2018) sedan även han kval på Roland Garros. 
Efter det 13 poäng att försvara andra veckan i juni (kvalvinst och andra rundan i Lyon) och 3 poäng veckan därefter (kvalvinst och första omgången i Blois.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0