Mikael vidare, Elias utslagen

Klockan 10 idag inleddes kvalet till Roland Garros. Mikael Ymer var förste svensk att spela. Han mötte Marcaro från Italien. En match med flera ansikten. Underläge med break  (breakboll även till 1-5) vände han och vann första set (även breakboll emot till 5 lika) med 6-4 på 51 minuter. Tapp sedan i andra fram till 2-4 och 2-6 bara för att vända och vinna avgörande. Break där till 1-0, 3-0 och 6-1. En timma och fyrtionio minuter tog det. 
Siffrorna skrevs till 6-4, 2-6, 6-1. 
 
På onsdag väntar fransosen Tatlot, rankad 260. Jämfört med Ymer Jrs 149. 


Trögare och sämre för storebroder Elias. Tre kvalvinster och avancemang efter vinst över Dudi Sela i fjor följde han nu upp med förlust i försts kvalrundan mot hemmaspelaren Martineau. 
Detta i sig innebär 70 tappade rankingpoäng och ner till någonstans runt plats 130. 

Första tapp till 2-3. Trots 0-30 vid 4-5 kom Ymer aldrig ikapp. Stoppboll till setboll. Retur lång på den ger 4-6 på 55 minuter. 
Tapp sedan omgående i andra till 0-1 och även breakboll till 0-3. Svensk break åter på andra chansen till 2-2. Ymer Sr upp i ledning till 5-3 med servade hem 6-3 på 50 minuter. 
Avgörande set, räddad breakboll vid 3-4 och 30-40. Egen gemboll och gem till 4 lika.
Vid 4-5 kommer tyvärr avgörandet i svensk serve. Följande hände i det tionde gemet. En enkelt forehand lång och en i nät ger 0-30. Ymer ikapp via först ett ess som följs upp en tung forehand med en chanslös fransos. Duell följer. Ymer lägger en rak forehand och driver fram på nät och lägger en mycket tjusig stoppboll. Lika. En upplagd forehand mitt i plan lägger Martineau lång till ny gemboll. En backhand som blir lång ger ett andra likaläge. Duell ännu en gång, Ymer avslutar med en backhand djupt i nät. Matchboll. En svag backhand av Elias följer han överraskande upp med att avancera fram på nät. Blir enkelt passerad med en rak backhand. 
Gemet och därmed matchen förlorad. Förlust med 4-6, 6-3, 4-6. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0