Säkra Kungl Tennishallen i september

Helt emot tidigare indikationer, och vad Svenska DC-bloggen skrev om i början av maj, så har det Svenska Tennisförbundet valt Kungl. Tennishallen i Stockholm som värd mot Israel i Davis Cup den 13-14 september.
Underlag hard - Greenset Grand Prix och med bollar från RS Tour Edition. 
 
Ser vi till spelstyrka är valet oväntat. De tre bäst rankade svenskarna (Ymer x 2 och Eriksson) har gjort och gör sina bästa resultat på grus. Till det så spelar de bästa spelarna från Israel sparsamt på grus. Deras etta Dudi Sela har slutat att tävla på detta underlag.

Svenska DC-bloggen nådde förbundskapten Johan Hedsberg. Han höll med om att rent sportsligt hade grus varit ett bra förstahandsval. Han sa oxå att han är medveten om att ibland kommer även andra parametrar att vägas in. Johan påtalade även att sist det var Davis Cup i Kungl. (mot Portugal i april 2018) spelade laget bra, vann, och att stämningen var härlig. Det är där fokus numera ligger. 

Vad vi erfar så föll valet på Kungl. Tennishallen för att garantera säkerheten. Minns 2009 då Sverige senast mötte Israel på svensk mark, i Baltiska Hallen i Malmö. Efter att kommunala politiker gått in i det sportsliga fick hela landskampen spelas utan publik. Sverige föll efter en gastkramande kamp med 2-3. En viss Dudi Sela vann sina två singlar, båda över fem set. Först mot Andreas Vinciguerra med 11-9 i avgörande och på söndagen över Thomas Johansson. 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Mycket oväntat val som mycket väl kan straffa sig. Israel är ett lag som man aldrig kan underskatta men en match på grus hade ändå blivit spel mot ett mål, nu öppnar vi upp för Israel på deras favoritunderlag, märkligt. Jag skulle ge Israel 50/50 chans att vinna i Kungliga.

Svar: Håller med. Sportsligt mycket oväntat. Det handlade om säkerheten. Båstad CC inte lika lätt att skydda.
svenskadaviscup.blogg.se

2019-06-25 @ 18:45:42
Postat av: Tomas

Förstod att det handlade om säkerhetsaspekter. Det finns dock en bra lösning på problemet nämligen att lägga in grus i Kungliga, har förbundet råd med detta?

Svar: För dyrt. Hört att det kostar miljonbelopp att göra detta. Oklart oxå om Kungl. var intresserade av en sådan lösning....
svenskadaviscup.blogg.se

2019-06-27 @ 00:41:02
Postat av: Tomas

Är svenska tennisförbundet fattigare än Ungern(2016), Portugal(2017) och Tjeckien(2018) som alla spelat på grus inomhus mot Israel? Och dessutom vunnit alla tre. Det enda lag som spelat hemma mot Israel på hardcourt de senaste tre åren är SydAfrika och de fick mycket riktigt stryk.

Svar: Oklart. De svenska får ställa sina förhoppningar till Mikael Ymers goda form håller i sig, Lindstedt är sugen på att spela samt Sela (34 år) och Erlich (42) inte kommer till spel....
svenskadaviscup.blogg.se

2019-06-27 @ 18:18:14
Postat av: Tomas

Jag tänker så här: Om inte Kungliga accepterar grus inomhus, då finns ju mängder av andra inomhusarenor som gladeligen skulle arrangera detta. Förstår inte svensk byråkrati ibland.......

Svar: Klokt. Många städer runt om hade säkerligen varit intresserade. Tror det föll på säkerheten och vad som hände i Malmö för tio år sedan....
svenskadaviscup.blogg.se

2019-06-27 @ 18:40:40
Postat av: Tomas

Ja, Malmö 2009 var en riktig skamfläck för vårt land. Problemet som uppstod i Malmö hade att göra med korkade Sossepolitiker med MP och V som stöd. Därför när man väljer arena mot Israel bör man välja en borgerligt styrd kommun, jag hoppas förbundet förstått detta. Ursäkta att jag drog in politik i sammanhanget men nu hoppas vi bara att grabbarna tar hem matchen i september.

2019-07-07 @ 15:43:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0