Stabilt till semi

Mikael Ymer trivs i Nya Kaledonien och Challengern i Noumea. Vinst i kvartsfinal idag över Jurij Rodionov (rankad 217) med 6-1, 6-4 på drygt en timma.
Vi såg första set starta på samma sätt som igår. Räddade två breakbollar i egen serve omgående och bröt sedan motståndaren till 2-0. Idag dessutom blankt. Från 30 lika sedan i egen serve till 3-0. Detta genom ett snyggt ess. Inga problem sedan, efter ytterligare ett break, utan setet till svensken på mindre än en halvtimma. 
Kvick start av Ymer även i andra set. Två breakbollar men ingen genombryt för Ymer Jr. Breaket kommer istället fram till 3-1. En rak backhand öppnar sedan upp för 15-40, två breakbollar, med möjligt 4-1. Istället fyra raka österrikiska poäng och 3-2. 
Ymer i problem sedan i nästa servegem. Snygg backhandvolley vid nät bakom ryggen till stoppboll och svensken borta. 30-40, breakboll. Räddar den och efter en misslyckad stoppboll som stannar i nät går Ymer upp till 4-2.
Ännu större problem sedan för Ymer Jr i nästa servegem. Två breakbollar emot vid 15-40. Han räddar en. En misslyckad stoppboll på det som följs upp med en lobb som blir lång. 4-4. Matchen är plötsligt oviss. Men bara för ett kort ögonblick. Mikael vill bara vinna detta. Bryter omgående och egen serve. Han gör processen kort och vinner gemet blankt. Matchbollen avslutar han med en läcker backhandvolley vid nät. 

Positivt spel idag. Ymer Jr spelar aggressivt och med en kyla som imponerar. Bättre väder fick vi även se. Mindre vind och solen tittade till och med fram. 

Imorgon väntar det stora eldprovet, toppseedade argentinaren Frederico Delbonis med ranking 80 står för motståndet. 28-åringens bästa rankning är från maj 2016 få platsen var 33.
Matchen spelas tidigt lördag morgon, svensk tid. 

Ymer Jrs tanke var att spela kval till Auckland, ATP250, med start imorgon. Han var kvalificerad dit som siste man. Nu blir det inte så. 

En annan glad nyhet från Nya Kaledonien är även Andre Göranssons framfart i dubbeln tillsammans med holländaren Verbeek. Vinst i semin över amerikanerna Kwiatkowski/Rubin med 4-6, 6-4, 10-1 på drygt en timma.
Final imorgon efter Ymers semifinal mot tredjeseedade Brown/Young. 

I Challangern i Orlando, USA, blev det semifinalplats för Andreas Siljrström i par med Martinez från Venezuela. Förlust där mot tredjeseedade Oliveira/Vavassori med 6-4, 2-6, 5-10. 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0