Snygg vändning

Mikael Ymers inledning av 2019 är lovande. Han befinner sig i Noumea, Nya Kaledonien. Det är from i år 48-lottning i Challenger. Det innebär färre i kvalet och fler går in i huvudturneringen där det blir en omgång till, för de 16 oseedade spelarna. 
I första rundan vann Mikael över framsosen Lamasine, som kom in via sin ITF-ranking (309). Siffrorna skrevs till 6-4, 4-6, 6-4 på knappa 2,5 timma. Idag väntade åttondeseedade serben Milojevic (174). Vinst med 4-6, 7-5, 4-6 på knappt tre timmar. 
Trots fyra breakbollar i första set mot två för serben tappade svensken det. Ymer Jr tappade olägligt sin serve till 3-5, ville annat och bröt omgående tillbaka. Dock inte bättre än att han tappade serven igen och setet borta på 51 minuter. Det var blåsigt på banan idag. Svensken upp i ledning med ett break till 3-2. Tapp igen, 3-3. Trots fem breakbollar kunde serven hålla undan till 3-4. Brytet kommer istälet till 6-5. Ymer håller undan och räddar en breakboll, setet till svensken. Matchuret står nu på 2 timmar. 
I sista set får vi se en vacker upphämtning och vändning signerad Mikael Ymer. Trots en breakboll i serbems första servegem och två i hans andra går Milojevic upp till 1-2. 
Tufft sedan, underläge med 15-40 i egen serve för Ymer Jr. Räddar en. På den andra lägger han en forehand i korridoren och gemet borta. 1-3. 
Ymer Jr vill komma tillbaka. Går fram till tre breakbollar omgående vid 0-40. På den andra får han 2-3. Åtta av gemets tio senaste poäng till svensken. Spelarna följs åt till fyra lika. 
Nästa gem kommer avgörandet. En skuren backhand seglar lång vilket ger 15-40 i serbens serve, två breakbollar. Duell följer. Forehand på nätkanten och bred ger 5-4 och svensk serve. Svensk möjlighet till en plats i kvartsfinal. 
Egna servegemet börjar med dubbelfel. Underläge med 15-30. Serben på nät på nästa poäng. En forehandvolley följer som blir lång, 30–30. 40-30 på det, matchboll. Lång avvaktande duell följer. En lång forehand avgör och Ymer i tredje rundan. 
Den spelas imorgon tidig morgon. Motståndare är Sinclair från Nordmarianerna, även han in via sin ITF-ranking (579). 


Vi hittar även André Göransson som gör säsongsdebut i samma turnering. Kvalade in via em seger. Föll sedan med 1-2 i set mot Wang (333). 
Bättre går det i dubbel, tillsammans med Verbeek. Vinst i första över Clezar/Giustino med 6-3, 6-2. 
Toppseedade Nielsen/Reid väntar imorgon fredag i kvarten.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0