Påväg till Bogotá

Elias Ymer är ett nummer efter Ricardas Berankis på rankingen, 111 mot 110, han var ikväll även ett nummer, minst, för liten mot letten i Rennes Challenger. Förlust i kvarten med två x 4-6 på en timma och 20 minuter.

Tempot var högre ikväll och precisionen likaså jämfört med tidigare två matcher i turneringen. Elias hade fem breakbollar (2 i första set, tre i andra) utan att lyckas. Letten hade sju, vann två (en per set). Mer behövde han inte.
Svensken illa ute redan i sitt första servegem, 15-40. Han redde ut det och avgjorde gemet med en distinkt smash. 
Svensk chans i fjärde gemet efter en backhand i nät av Berankis. Breakboll #1. Duell följer, Ymer har en chans till passering. Berankis hinner med framme vid nät och får till en snygg forehandvolley vid nät, som blir otagbar för svensken. Ny breakboll, #2 efter nät av letten. Gemet rinner ifrån, på den tredje gembollen lägger letten en forehand på sidlinjen, 2-2. 
Ymer räddar en breakboll i nästa egna servegem. Tar en gemet till 3-2. Vid 3 lika avgörs setet. En lång forehand från mittplan ger 0-40, tre breakbollar emot. Ymers första dubbelfel, dessutom grovt på den första ger 3-4. Berankis håller undan och går fram till 4-5 och 40-0, tre setbollar i egen serve. En rak forehand följer han upp med en forehand kross, Ymer hinner med, får över den mem tyvärr i form av en båge som letten enkelt kan smasha in. 40 minuter och setet borta. 
Andra set. Ymer hänger allt som oftast inte med. Tempot är för högt. Hans bollar blir ofta för korta, längden på slagen är för dålig. 
Han gräver upp en forehand som blir för lång, 2-2 i gem och 15-40 i egen serve. Första klarar han. På dem andra får han backa när returen kommer tillbaka. Han hinner inte med, hans forehand landar i nätet, 2-3. 
Chans dyker upp till att bryta tillbaka, tre stycken till och med. Första två stycken vid 15-40, sedan en till. Först två stabila servar som gör att breaket uteblir sedan smart spelat av Berankis på den tredje (#5 allt som allt) med en backhand som ställer Ymer. Ett ess senare ger 2-4. Berankis gör sedan 3-5, svensken ser aningen uppgiven ut. Han har svårt att komma åt Berankis. 
Ännu en forehandretur på Ymers fötter i svenskens serve ger 30-40, matchboll. En backhandretur på andraserven som följer går ut, lång, räddar den. Gemet till Ymer, 4-5. Letten på nät efter serve ger en forehand som touchar nätkanten och går in. Ymer borta. 40-30, matchboll #2. En rak backhand efter retur ställer Ymer Sr. Matchen och turneringen är över. 

Med vinsterna i Frankrike (Mouilleron le Captif) Indien (Pune) i slutet av 2018, tio segrar, och i denna turnering, två, har nu Elias endast förlorat två matcher på de fjorton senaste. Förutom ikväll föll han i första rundan i Bangalore. 

Elias åker nu till Bogotá, Colombia, för att sammanstråla med övriga laget. Lillebror Ymer, Markus Eriksson, Robert Lindstedt och Jonathan Mridha är redan påväg dit. 
Nytt underlag (grus, inomhus) väntar. Davis Cup och kvalificeringsrundan väntar. 
Matchstart på fredag, om en vecka, klockan 22.00.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0