Oväntat tvärstopp

Det blev inte nionde raka vinsten 2019. 
Efter ett spännande och välspelat första set där Mikael Ymer både tappade och räddade setbollar kunde han serva hem tiebreaket när den 27-årige spanjoren Ortega-Olmedo, rankad 323, lägger en forehand i nät. 
Efter det setet som tog 75 minuter försvann både kraften och fantasin hos svensken. Vann endast fyra gem till. 
Förlusten skrevs till 7-6(8), 1-6, 3-6 på 2,5 timma. Turneringen är Challenger i Koblenz i Tyskland. 

Tappad serve till 3-4 i första set revanscherades omgående i nästa gem, 4-4. Setet till tiebreak. Här tar Ymer kommandet, minibreak upp till 2-0 och även till 5-2 med två egna servar. Tappar då båda. En slicad backhand från spanjoren som seglar ut lång ger 6-4, 2 setbollar. Räddar en och ytterligare egen serve för svensken. En avvaktande duell följer där ingen vågar göra någonting. Enkel bred forehand av Ymer avslutar den, 6-6. Smash från mittplan och Ymer borta på nästs poäng ger setboll för Ortega-Olmedo, 6-7. Mikael har nu tappat fyra raka servar. 
Ymer halvvägs till stolen för att vila upp efter första set när hans retur är kort, hamnar mitt i plan. Spanjoren har mycket tid att tänka, för mycket visar det sig. Hans forehand blir lång och plötsligt 7-7. Ny setboll emot när Ymer får snedträff, 7-8. Serve-smash på den, 8-8. Ännu en avvaktande duell följer.  Avslut med en diagonal forehand från Ortega-Olmedos racket bred, 9-8, setboll #3. Vi ser en duell med avvaktande spel som under andra halvan av detta tiebreak. Spanjoren spelar sig fram till att lägga en forehand från mitten av plan, den hamnar djupt i nät. Set 1 till Ymer Jr. 

Sedan tar det roliga slut. Tapp till 1-3 när en forehand hamnar djupt i nät. En lågt skuren backhand som flyger lång, 1-5. En uppgiven Ymer spelar slarvigt, 40-0, tre matchbollar. Räddar en, sedan ess och setet borta på 30 minuter. 
Raset fortsätter i avgörande set. Spanjoren styr spelet mer och mer med sin starka forehand. Tapp till 0-1 och 1-4. Snyggar till det med ett break tillbaka omgående, 2-4 och håller egen serve, 3-4. Vid 3-5 och Ymer till serve. En diagonal forehand till 0-40, tre matchbollar. En räddas innan Ymer helt ohotad från mittplan lägger en backhand lång. Kvartsfinalen och turneringen över.  
 
Efter första set så var det som om Ymer Jr glömde bort att spanjorens forehand bör undvikas. Till det tunga fötter och förlusten kröp på svensken.  
 
Ymer Jr har ingen mer turnering inplanerad innan avresa mot Colombia och Davis Cup om drygt en vecka. 








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0