Efter den 2 februari

Der är en del frågetecken om vad som gäller, hur det skall gå till med det nya upplägget för Davis Cup från och med i år, 2019. 

Vi vet att sex länder är klara för Davis Cup finalvecka 18-24 november i Madrid. Dessa är Frankrike, Kroatien, USA, Spanien, Storbritanien och Argentina. 
Tolv stycken ytterligare länder skall plockas ut till finalveckan. Det är vinnarna i de kvalificeringsmatcher som spelas 1-2 februari. En av dessa är som bekant Colombia mot Sverige i Bogotá. 

Nu är det utrett vad som händer med de tolv länder som förlorar första helgen i februari. Beroende på respektive ranking placeras dess länder i antingen grupp 1 eller 2 i respektive Zon (Europa/Afrika, Amerika eller Asien/Ocienien). Det kommer att bli sex matcher med hemma/bortasystemet i Zon Europa/Afrika och tre per Zon i övriga två, alltså tolv matcher. Lottning sker här onsdag 6 februari i London. 

Vinnaren i de landskamperna, som spelas 13-14 september i år, är klara för kvalificeringsrundan i februari 2020. 
Förlorara spelar kval i april nästa år. 

För den nyfikne så väntar Svenska DC-bloggen på svar på vilket upplägg Davis Cupfinalveckan skall ha vad gäller grupper, seedning, matchtider, etc. Det vi i dagsläget vet är att lottning till detta event kommer att ske torsdag 14 februari i Madrid. 

Svenska DC-bloggen återkommer som alltid. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0