Taktiken som föll platt

Mikael Ymer förlorade kvalfinalen mot sydkoreanen Chung med 1-6, 4-6 på knappa 1,5 timma.

Ymer Jrs taktik var att spela med extremt lågt tempo, nöta ut Chung och inte bjuda på någonting. Bortsett från ett par gem i mitten av andra set höll det inte. Chung var allt för säker i sitt bollande samtidigt som Ymer inte var säker nog. 

Svensken vinner första poängen i matchen, sedan tappar sju. 15-40 i första servegemet. Räddar dessa och en till innan 1-1. 
Tapp sedan i nästa serve. Inleder gemet med två raka dubbelfel. Detta efter en lång paus på tio minuter vid 15-40 då banan inspekterades för väta. Retur på fötterna ger forehand lång till 1-3. 
Ymer drar nu ner på tempot än mer. Det ger viss effekt men inte tillräcklig. Från 40-15 till lika. Ändå 1-4. Ett slarvigt gem sedan som Ymer tappar genom en forehand djupt i nät till 1-5. Ett ess ger 40-0, tre setbollar. En backhand tätt bred på den andra ger 1-6 på 37 minuter.
I trångmål direkt i andra. En rak forehand som slickar sidlinjen ger 30-40, brrakboll emot. Räddar den men ny kommer efter dubbelfel. Ymer spelar Chung från hörn till hörn. Men lägger till slut en forehand lång själv, 0-1. Ymer har nu tappar tre raka servegem. 
Svensken skruvar ner än mer på tempot. Det ger viss effekt. Reducering till 1-2. Alla egna servegem hittils har Mikael inlett i underläge. En backhand från bakplan ger Ymer hans första breakbollar, 15-40. En lång forehand, 2-2, tänder hoppet. Ett ess ger dessutom 3-2. Då när Ymer såg på gång ut, vinner han bara fem poäng till. Tappar två egna servegem till. Forehand i nät ger break till 3-4 och Ymer fram till nät men djup forehand i nät och matchen är förlorad. Kvalet är över. 

Nu får Mikael vänta på hur det går i övriga kvalfinaler. Efter det så kan han lottas in i huvudturneringen som lucky looser. 
Senast på tisdag när första omgången inleds kan han komma in i US Open. 
Om detta återkommer vi. 


Kommentarer
Postat av: Tomas

Mikael är anmäld till challenger på Mallorca nästa vecka där han senast måste vara på plats på onsdag.
Om han får nobben på LL på tisdag, hinner han då ta sig till Mallorca till onsdag?

Svar: Såg oxå detta. Tror han stannar i NYC så länge som möjligt. Kvällsflyget sedan till Mallorca på tisdag....
svenskadaviscup.blogg.se

2019-08-24 @ 09:38:25
Postat av: Tomas

Åka från NYC tisdag kväll, komma till Mallorca på onsdag med jetlag och i princip kliva från planet direkt ut till match. Inte direkt idealiska förberedelser....
Han kan ju avstå Mallorca också och spela med brorsan i Cassis.

2019-08-24 @ 16:20:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0