Styrkebesked ger semifinal

Markus Mackan Eriksson gör ännu en stark insats i italienska Cordenons. Kvartsfinalvinst över argentinaren Collarini med 6-3, 4-6, 6-4 på 2,5 timma. 

Vi fick se en match med många svängningar. 
Likt igår var det jämnt och många bra slagväxlingar. 
Efter första sets vinst tog svensken kommande i andra set. Break upp till både 3-2 och 4-3, bara för att bli tillbakabruten. I det åttonde gemet hade Markus 40-0 i egen serve och ännu en gemboll men kunde inte förvalta det. Istället tapp igen efter en forehand lång till 4-6. 
Avgörande set och Eriksson dubbelbreak upp till 4-0. En retur på baslinjen som svensken släpper men som huvuddomaren dömer in ger 30-40, breakboll att utjämna. En misslyckad stoppboll ger lika. Forehand djupt i nät ger senare ännu en breakboll. En skuren forehand som seglar ut ger lika. Gemet fram till svensk gemboll, den tredje. En rak slicad backhand på linjen lägger Collarini i nät, 5-3. 
Svensk backhand på sidlinjen som argentinaren följer upp med backhand i nät ger 40-0, 3 matchbollar vid 5-4 i gem. Eriksson avancerar fram på nät. Passeras med en rak forehand som landar precis utanför och matchen till Markus. 

Svenska DC-bloggen nådde Markus precis efter segern. Hans egna analys av matchen var att tempot var stundtals riktigt bra men att han tappade i ledning. 

Imorgon väntar tysken Jeremy Jahn, rankad 375, i semifinalen. 
Eriksson mötte honom i Future, semi i Belgien för drygt en månad sedan. Jahn vann då med 5-7, 6-7(3). 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0