Eriksson vidare efter rysare

Italienska Cordenons och deras Challenger är värd för Markus Erikssons val denna veckan. Som fjortondeseedad stod han över första rundan. In i andra idag och vinst över hemmaspelaren Dalla Valle på gruset med 4-6, 6-3, 7-6(8) på knappa tre timmar. 

Tätt, väldigt tätt som siffrorna visar. En räddad matchboll i tiebreaket vid 6-7 som Eriksson avgör med en distinkt smash. 
Första set där Eriksson rivstartar med break och fram till 4-1. Tappar sedan två gånger om, fem raka italienska gem och setet borta på 55 minuter. Repris i andra set, ett break och 4-1. Bättre lycka nu och utjämnat. Avgörande det och Markus bryter tidigt, 2-1. Tappar sedan till 2-2. Problem sedan i det sjätte gemet. Räddar tre breakbollar och får fram 3-3. Nära när Dalla Valle går från 30-0 i svensk serve vid 5-6. Reder ut det och även 40 lika i samma gem.
En backhand i nät och tiebreak väntar. Minibryt fram till 1-0, åter till 2-1. Upp igen till 3-1. Håller det via en backhand som landar i nät till 6-4, två svenska matchbollar. Eriksson på nät, lägger en stoppboll. Italienaren hinner upp, lägger en lobb som Markus i sin tur hinner upp men lägger forehanden bred. På andra matchbollen lägger Dalla Valle stoppboll som svensken hinner upp men blir passerad med en rak forehand, 6-6. Stoppboll igen av italienaren som svensken inte kan kontrollera utan lägger lång. 6-7 och matchboll för Dalla Valle. Svensk smash som vi skrev om i ingressen och 7-7. Diagonal forehand som Dalla Valle lägger i nät ger tredje matchbollen, 8-7. Han kommer fram på nät på den och Eriksson prickar nätkanten och bollen tillbaka, 8-8. Svensken sluggar på och italienaren blev mer och mer passiv, han hamnar längre och längre bakom baslinjen, ju längre tiebreaket går. Han orkar inte till slut. Backhand i nät ger 9-8 och egen svensk serve. Retur i nät get vinst. 

I tredje rundan imorgon väntar antingen toppseedade Lorenzi, rankad 118, eller Clezar, 359. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0