Ymer Jr vände igen

Mikael Ymer är en mästare att vända tuffa underlägen. Precis nu gjorde han det mot 300-rankade Pavel Kotov från Ryssland. 

Underläge med 0-6, 0-2 och även chans för ryssen att serva hem matchen vid 3-5 i andra set. Men Ymer vänder på det hela. Bryter till både 4-5 och 6-5.  Där har Ymer sedan chansen att serva hem setet. En bred backhand från ryssen ger 40-30, setboll. Duell följer där Kotov lägger en forehand i korridoren. Avgörande set väntar. 
Svensken inleder starkt, bryter omgående. Håller det men tappar till 4 lika. Har breakboll efter en lång forehand av ryssen men en enkel backhand i nät ger lika. Bred forehand i korridoren ger sedan ny breakboll. Kotov på nät på den och Ymer passerar honom snyggt med en rak forehand. Ryssen chanslös. Ymer skriker ut sin glädje. 
Chans att serva hem matchen nu med andra ord. Ymer vänder 0-30 till matchboll, 40-30, efter en forehand som blir lång. Ymer spelar sig sedan fram till ett utmärkt läge mitt i banan. Men hans diagonala forehand blir bred. En forehand i nät efter det ger matchboll nummer 2. Ryssen sedan på gränsen till utspelas, springer från hörn till hörn. Men lyckas med en rad bollar på sidlinjerna och med en stor portion skicklighet vända på den poängen och ytterligare två till break åter, 5-5. 
Svensken svarar på det genom att bryta igen, 6-5. Ny chans att serva hem matchen alltså. Nu går det bättre. Upp till 40-0, tre matchbollar. En till synes enkel forehand i nät ger matchvinst. Det såg ut som om ryssen tog ett slut i sista gemet. 

Kvart imorgon fredag och match mot toppseedade tysken Marterer, rankad 102. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0