Tog inte chansen

Som skribent på Sveriges äldsta och bästa tennisblogg är det alltid både enklare och roligare att skriva hem om vinster för de svenska tennisspelarna. Artiklarna blir oftast mer kliniska när det blir tvärtom, en förlust. 

Idag, nu, blir det mer kliniskt. Mikael Ymer föll i kvarten i italienska Francavilla och deras Challenger mot toppseedade Marterer med två gånger 4-6 på 1 timma och 44 minuter. 

Den 102-rankade tysken inleder helt klart starkast. Bryter svensken omgående. Bryter tillbaka i det sjunde gemet, 3-4. Trots gembollar tappar svensken sin serve igen i det tionde gemet. Duell med en backhandkross på sidlinjen där Ymer inte hinner med avslutar setet. Ett ödesdigert tapp och setet borta på 45 minuter. 

Bättre start i andra set. Bryt omgående för svensken. I trubbel i nästa servegem efter dubbelfel. Tar tag i det och håller gemet med en läcker in-side-out från forehandsidan, 2-0. I gem nummer sex kommer kvitteringen. En högt studsande boll ställer Ymer. Från baslinjen lägger han sin forehand lång, 15-40. Han räddar första breakbollen innan en in-side-out från tysken döms ut av huvuddomaren, 3-3. Vid 4 lika och serve för Marterer ser vi avgörandet komma. Ett dubbelfel ger två svenska breakbollar, 15-40. Tysken höjer sig samtligt som svensken blir försiktig. Tappar båda. En diagonal backhand i forehandkrysset ger ny breakboll, nummer tre. Andraserve följer. Huvuddomaren går in igen och dömer ut poängen. En distinkt rak forehand avgör gemet. Tre svenska chanser i gemet men 4-5 på tavlan. 
Ymer i problem i nästa servegem. Underläge med 0-30. Ikapp och upp till gemboll, 40-30. Likaläge följs av en lång forehand till break- och matchboll. En lång och mycket avvaktande poäng följer. En forehand från mittplan från tyskens racket ställer Ymer Jr, match och turnering över. 

Inga poäng att försvara från samma vecka 2018 ger 15 nya poäng och upp till cirka plats 170 på nya rankingen på måndag. Personbästa för Mikael.   

Härnest väntar ny Challanger. Bordeaux i Frankrike inleds på måndag. 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0