Tredje finalen 2018

Robert Lindstedt i par med Rajeev Ram är i final i kinesiska Shenzhen. Detta efter vinst över det rutinerade paret Max Mirnyi/Philip Oswald (rankade på plats 18) med siffrorna 7-6(4), 6-3 på knappt 1,5 timma. 
Detta är svenskens 46 final på nivå ATP. Andra för året. Det blev en titel med Inglot i Istanbul i maj och finalplats i Stuttgart med Matkowski i juni. 

I finalen på söndag väntar toppseedade Ben McLachlan/Joe Salisbury. 


Ymer, Elias, föll dock i sin kvartsfinal i franska Orleans mot De Shepper med 6-7(3), 5-7 på två timmar. 
Ännu en gång visar det sig hur viktigt det är att ta till vara på sina breakbollar. Svensken hade 9 tog till vara en. Fransosen hade 4 och vann hälften. Signifikativt med breakbollarna för Ymer Sr var att så fort han fick en höjde De Shepper spelet och framför allt serven. 
Ymer hade två breakbollar i sjätte gemet utan att komma åt. De två som mest etsat sig fast på näthinnan är vid ställningen 5-4 och när fransosen lägger en skuren backhandslice i korridoren. Detta innebär även setboll. Ett ess på den. Ny break- och setboll kommer när De Shepper inte hinner med. Ett ess till. 
Setet till tiebreak. Fransosen rycker från sidbytet vid 3-3 till 3-6, tre egna setbollar, när Ymer skär en backhandvolley vid nät, djupt i nät. En diagonal backhand som seglar ut på den, setet borta. 
I underläge omgående i andra via ett grovt dubbelfel. De Shepper går fram till 1-4. Svensken får medgång. Vinner tre raka gem. Har sedan 0-40, tre breakbollar, till 5-4 och egen serve. Stabil serve x två och fin smash på nummer tre ger lika. Ny brrakboll. En toppad andraserve ställer svensken som lägger bollen långt ut. Vid 5-6 ser vi avgörande komma. De Shepper fram till 15-40, två matchbollar. En räddas efter en lång duell. På den andra lägger Ymer en till synes enkel rak backhand i korridoren, matchen förlorad. 

Nästa anhalt blir nu Florence i Italien och ännu en Challenger. 








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0