Kämpig vändning

Elias Ymer är en fighter. Det visade han ännu en gång ikväll när han kämpade ner hemmaspelaren Lestienne i franska Mouilleron Le Captif. Ymer Sr vann med 5-7, 6-4, 7-5 på knappa 2,5 timma.

Svensk chans i ett jämt första set dyker upp i det sjätte gemet. Två stabila servar, en lång retur och en i nät, förändrar det läget. 
Ett mindre lyckat gem vid 5-6 ger istållet ett avgörande. Trots ett ess till 40-30, en boll från tiebreak, tappar Ymer det. Första breakbollen emot när svensken lägger en backhand i nät. På returen lägger Ymer bollen tillbaka i samma hörn och fransosen är borta. Gemboll sedan som svensken inte kan förvalta. En bakåtvänd backhand i ett upphopp landar på sidlinjen, Ymer hinner inte med. Vi ser en andra setboll. Stabil serve som Lestienne lägger bred till lika. Svensken sedan långt bakom baslinjen där fransmannen lägger en rak forehand till setboll nummer tre. Svensken höjer sig igen på den. Retur i nät till lika. Svensken går ner i intensitet. Dubbelfel ger ny setboll. Stabil serve och lika igen. Gemboll men ingen lycka. Svensken har öppen bana med en forehand men den stannar i nät. Femte setbollen. Duell där Ymer avslutar med forehand som landar precis utanför krysset. Setet borta på 51 minuter. Publiken är helt klart på hemmaspelarens sida.
Vi ser tydligt att fransmannen varierar sitt spel med mycket korta bollar för att locka fram Ymer till nät. En Ymer som delvis hamnar någon meter bakom baslinjen, mest hela tiden.
Ymer kommer ut till andra set sugen på mer. Man ser på honom att han vill vända på detta, han ser hungrig ut. Redan i tredje gemet kommer två möjligheter vid 15-40 i fransk serve. På den andra breakbollen kommer en hög boll långt bak i plan från Ymers racket. Lestienne satsar allt på en smash. Bollen far långt ut. Break och 2–1. Spelarna följs åt till 5-4 och svensk serve. Snabbt 40-0 och tre setbollar. På andraserve från svensken chansar fransmannen med en hoppretur som seglar lång. 6-4 på 40 minuter. 
Avgörande set, intensiteten ökar. Slagduellerna likaså. Det är en kamp om varje poäng på banan. Publiken är på fransosens sida. 
Underläge i det tredje gemet, Ymer servar. Han räddar från 15-40 till gemvinst. 2-2. Vi minns speciellt poängen vid 30-40 där Ymer på språng framåt efter en längre duell lägger en djup slicad backhand som touchar nätkanten och fransosen lägger i nät. 
Jämna gem följer som båda håller fram till 4 lika. Ymer går via en chansartad rak forehand till breakboll, 30-40. Förvaltar den på bästa sätt med en retur tillbaka på Lestienne som inte hinner med utan lägger bollen lång, 5-4. Chans att serva sig till semifinalplats för Ymer Sr. 
Ymer ger allt. Ess till 15-0. Serven sviker sedan, förstaserven sitter inte. Fyra raka andraservar och tapp efter en bred in-side-out till 5-5. Svensken deppar inte för det, taggar upp än mer. Fransmannen försöker hetsa igång publiken än mer. 
Svensken går från 15-0 i Lestiennes serve till två breakbollar, 15-40. På den andra gör fransosen en egendomlig underhandsserve. Poängen i spel sedan, då svarar fransmannen med en rak forehand på en rak forehand från svenskens racket. Skillnaden är att den seglar ut. 6-5 och ny chans att serva hem matchen för Elias Ymer. Bättre går det nu. En hög forehand på baslinjen från svensken lägger fransmannen i nät, till 40-30, och matchboll. Duell följer där fransosen avslutar med en lång forehand. 
Matchen till svensken. Han bjuder publiken på samma tecken som Lestienne gjorde tidigare, med handen bakom örat, för att de skulle höras mer. Gensvaret är dock något svalare. 
Imorgon väntar semifinal för den titelförsvarande svensken och ytterligare en fransman. Kvalspelaren som gick in i huvudturneringen som lucky looser, Elliot Benchetrit (ranking 332) väntar. 

Sämre gick det för Mikael Ymer som föll i amerikanska Knoxville, andra omgång mot fjärdeseedade hemmaspelaren Mmoh (103) med 3-6, 2-6 på drygt en timma. 
Ymer Jr stannar kvar i USA. Nästa vecka väntar ytterligare en Challenger. Denna gång i Champaign. 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0