Ett år senare - final igen

Årets första final väntar för Elias Ymer imorgon. Vi är i Frankrike och det är Challenger, platsen är Mouilleron le Captif. Titelförsvarare är samme Herr Ymer. 

Semifinalen avverkades på en timma med vinst över hemmasonen Benchetrit med 6-4, 6-2. 

Matchen idag var jämn i åtta gem och tre poäng sedan tog orken mer eller mindre slut hos fransosen som kom in i huvudturneringen genom ett lucky looser. Det stod 4-4 och Benchetrit hade 40-0 i egen serve. Svensken vände på detta fram till breakboll. Den räddad genom en slarvig retur i nät av Ymer. Ny breakboll omgående. Då visar sig fransosen sig loj. Han avfyrar en stoppboll från baslinjen som landar i nät, 5-4 och egen serve för svensken. På andra setbollen kommer avgörandet. En forehand på baslinjen gör Benchetrit konfunderad, han stannar upp i steget. Ymer utnyttjar det. En forehand av svensken som fransmannen svarar med som samma sätt. Den seglar dock ut lång. Första set till Ymer på 37 minuter. 

Fransosen tar nu en medical timeout. 
Andra set ingång. Ymer bryter Benchetrit två gånger omgående. Först genom en skuten backhand i nät, sedan en forehand även den i nät. Vinner 14 av de 18 första poängen.
Svensken upp till 4-0. Första matchbollen kommer upp i fransmannens serve vid 5-1. En lurig stoppboll med underskruv räddar den. Gemet fram till 5-2 och svensk serve. 
Två nya matchbollar vid 40-15. En till tappad innan avgörandet kommer. Duell följer som avslutas med att Benchetrit backar och lägger sin forehand bred.  

Han möter nu för första gången i årets upplaga av turneringen en seedad spelare och även första gången en icke fransman i och med att sjätteseedade tysken Yannick Maden. Samme Maden Ymer mötte i fjolårets final. Då vann Ymer i två raka. 
Klockan 14.15 imorgon söndag börjar finalen. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0