Ymer vände

Elias Ymer visade stark moral och en fantastisk vinnarskalle när han vinner första rundan i kvalet till Roland Garros över Aleksandr Nedovyesov med 0-6, 7-5, 6-1 på två timmar. 

Han lyckades att vända på både sitt eget spel och till slut även matchen. Från att knappt våga slå till på bollen så gick han på den mycket, mycket mer. Det tillsammans med att Nedovyesov gick ner sig mentalt kunde ta Ymer Sr till andra omgången. 

Med underläget 0-6 och tappad serve till 3-4 i andra set såg ett svenskt avancemang inte trolig ut. Då kom vändningen. Vi fick se ett klassiskt momentum. Svensken gick upp i tempo och kazakastanien vek ner sig och blev än mer defensiv. Elias vänder omgående när en nätrullare ramlar tillbaka på motståndarens sida, 4-4. Vid 6-5 kommer det slutgiltiga brytet. En forehandsmash från Ymers racket ger 15-40, 2 setbollar. En stenhård retur och em misslyckad stoppboll djupt i nät ger 7-5 och utjämnat i set.
Avgörande set följer. Ymer går från underläge 0-30 i första egna servegemet till 15-40 i Nedovyesovs sergem. En rak forehand som seglar ut bred ger 2-0. Senare 3-0 med bud på 4-0. Vid 4-1, skaffar sig svensken tre bya breakbollar. Retur rak forehand ger 5-1. En forehand i fel hörn ger 40-30, första matchbollen. Duell på den som slutar med en backhand djupt i nät ger avancemang.

I andra omgången på onsdag väntar argentinaren Bagnis med ranking 205. 
Han var i final för en månad sedan i Sarasotas Challenger. Förutom denna finalplats ut i samtliga Challenger i första eller andra omgången sedan i februari. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0