Väntat ett nummer för liten

Elias Ymer hade som väntat inte att säga emot när Fabio Fognini satte upp tempot. Förlust med 4-6, 1-6, 2-6 på två timmar. 

Första set var jämnt rent spelmässigt. 31 poäng åt båda håll. Ett par svenska breakbollar tidigt i första set utan att svensken kom åt. Istället försprång för italienaren som tar hem setet på 42 minuter. Från mitten av andra set ser vi att Fognini mer och mer tar över spelplanen.  
Från 1-1 i gem drar italienaren långsamt ifrån. Bryter till 1-3 och även till 1-5. En backhandretur som läggs lång gör slut på setet. 29 tog det. 
Tredje set inleds med tapp omgående. Yner tvingas backa efter serven, hinner inte med på returen utan lägger en forehand djupt i nät. Vid 0-2 och egen serve vill svensken se en förändring. Han eldar igång både sig själv och publiken som är med på detta. 
Chansen kommer vid 1-2, 40-40 och en stoppboll som Ymer hinner upp men lägger backhand i nät. Gemet rinner iväg. 1-3. Tappar sedan till dubbelbreak, 1-4. 
Mstchen är över, årets största grusturnering likaså. 

Ymer får med sig 85 poäng och en ny toppnotering på rankingen på måndag, strax utanför topp-100. 


Det blev även förlust för Siljeström/Matsui i Challenger i Vicenza. Kvarten vann andraseedade Roelofse/Weissborn med 12-14 i avgörande matchtiebreaket. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0