Sveriges första Future

Imorgon måndag inleds årets första Future på svensk mark. Karlskrona och det röda gruset hälsar spelarna välkomna. 

Markus Eriksson är toppseedad i huvudturneringen. 

In i helgens kval gick det 27 svenskar av totalt 32. Ut ur kvalet gick 6 svenskar på totalt 8 platser. 
Detta ger nitton svenskar i huvudlottningen. Förutom förstaseedade Eriksson ser vi b.l.a. fram emot att se femtessedade Fred Simonsson och åttondeseedade Daniel Appelgren. 


I en annan del av världen, Brasilien, och på samma underlag, grus. hittar vi Christian Lindell. Han är toppseedad i Futureturneringen i Brasilia. 

Kommentarer
Postat av: Tomas

Dessa tre future-veckor i Karlskrona, Kalmar och Lund är utmärkta tillfällen för spelarna bakom Ymers, Eriksson och Lindell att plocka poäng och erfarenhet. För mig är det lite svårt att förstå hur svensk tennis tänker. Är det inte bättre att skrota Sommar/Vintertouren och spela ITF-futures på hemmaplan där spelarna har möjlighet att plocka ATP-poäng? Jag förstår att spelarna har svårt med ekonomin när de är tvungna att åka på långa resor för att spela ITF-futures som ju har otroligt låga prispengar. Hur som helst, ska bli intressant att följa de svenska tävlingarna. Förutom Simonsson och Appelgren tror jag Bergevi, Friberg, Frost, Göransson, Madaras och Samuelsson kan sticka upp. Tråkigt med Mridhas skadeproblem. Intressant också att den schweiziske DC-spelaren Bellier är på plats, han möter Bergevi i andra omgången.

Svar: Tack för dina tankar. Mycket intressant. Spännande med Bergevis framfart i Karlskrona. Verkligen roligt!
svenskadaviscup.blogg.se

2018-05-08 @ 18:29:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0