Schweiz valde Biel

Det blir Swiss Tennis Arena i Biel som står som värd för play-offmatchen mellan Schweiz och Sverige 14-16 september. Det blir med andra ord inomhusspel på hard - Rebound Ace. 
Matchen kommer att avgöras över tre dagar: två singlar fredag, dubbeln på lördagen och avslut med två singlar söndag. 
Upplägg är i bäst av fem set. 

Arenan tar 2500 åskådare. En siffra som indikerar att det Schweiziska Tennisförbunde inte tror sig se Federer och Wawrinka i DC-laget denna gång, heller. Ren spekulation, givetvis. I början av september vet vi när lagen nomineras. 

Arenan stod som värd för det senaste mötet på hemmaplan för Schweiz, mot Vitryssland i september för ett år sedan. Vinst då med 3-2. Stor hjälte då var Marco Chiudinelli som vann dem femte och helt avgörande singeln över Shyla i tre raka set. 
Arenan invigdes i april 2017. 






Kommentarer
Postat av: Tomas

Intressant, håller med om att Fed&Stan troligen inte spelar. Den stora frågan blir då: kommer matchvinnaren mot Vitryssland Chiudinelli att spela? Han avslutade officiellt sin tenniskarriär under Baselturneringen i höstas men kan naturligtvis ändå hoppa in i DC. Jarkko Nieminen gjorde en liknande grej när han hoppade in i finska DC-laget året efter att han lagt av. Utan Chiudinelli i det schweiziska DC-lasget blir Sverige klara favoriter, med Chiudinelli blir det mer jämnt, tycker ändå att Sverige blir knappa favoriter.

Svar: Ja, det hade överraskat om både Fed, Stan och även Chiudinelli (som uppenbarligen har slutat/inte spelat sedan oktober 2017) kommer till spel. Intressanta månader fram till första serve den 14 september väntar....
svenskadaviscup.blogg.se

2018-05-03 @ 18:33:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0