Ymer Jr visar fin form

Första segern i en Masters för Mikael Ymer är ett faktum. 25 poäng in på rankingkontot är hemma. Detta i och med ett wildcard in i turneringen och vinst mot tysken Struff, ranking 56, med siffrorna 3-6, 7-5, 6-1 på knappa två timmar. 

Första set två tappade servegem mot ett gav 3-6. I andra spelar Ymer Jr upp sig. Tappar bara fem poäng i egen serve fram till setboll vid 5-3 och 40-30. Detta genom ett ess. Tysken vill annat och via ett dubbelfel släpper han in Struff i matchen igen. En bollduell avslutas med en lång forehand till 5-4. Spelarna håller var sina serve fram till 6-5. En misslyckad stoppboll som fastnar i nät ger 15-40, 2 svenska setbollar. Första räddad tysken när Mikael lägger backhandreturen bred. På den andra kommer chansen. Struff på nät på serven, Ymer lägger returen på fötterna som inte tysken kan hantera. Bollen hamnar i nätet. Ymer Jr knyter handen. 
Avgörande sets inledning är jämn. Ett momentum kommer vid 2-1 och tysk serve. Duell och distinkt och fokuserat spel från Mikael. Svensken fram på nät, tysken stressas och placerar poängen i nät. 15-40 på anslagstavlan ger två breakbollar. Duell följer, Ymer har mycket bra längd. En forehand djupt i nät och svensken rycker fram till 3-1. Egen serve, fram till 30-0. Sex raka svenska poäng nu. Tysken ikapp och till breakboll via en bred backhand. Ymer räddar den men släpper till en   till. Svensken upp till gemboll x två. Lyckas inte komma åt. När tredje ser dagens ljus  kommer chansen. En djup forehand i nät på den och Ymer har 4-1. 
Ännu en tysk backhand i nät i nästa gem ger 30-40, brreakboll. Stoppboll från Struff på den. Ymer rusar fram och lyckas passera meden rak forehand i krysset. Tysken ör överspelad, 5-1. Svensk chans att serva hem matchen. 
Upp till två bollar från match vid 30-0. Tapp till 30-30. Ess med hjälp av Hawk-eye ger matchboll. Tappar den. Via en bred forehandsretur ser vi matchboll #2. Misslyckad retur som seglar ut bred ger Ymer hans största skalp i karriären. Så här långt. 

På fredag väntar den tidigare 3-rankade kanadensaren Milos Raonic, numera på plats 25. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0