Svängig väg till semi

Mikael Ymer är klar för karriärens tredje semifinal på nivå Challenger*. Detta efter, en mycket händelserik och en kvartsfinal med många break i, seger över argentinaren Berlocq med 6-1, 4-6, 7-5 på två timmar och 45 minuter. 

38 minuter tog det för Mikael att vinna första set. Tre break och endast åtta tappade poäng i egen serve fick vi se. 
Reaktion på det omgående i andra då Ymer tappar serven, 0-1. Berlocq upp till 1-3. Reducering till 2-3. Sedan ser vi fyra raka break, 4-5 innan argentinaren håller sin serve till setvinst. En timma tog det. 
Avgörande set inleds med Ymers tredje tappade servegem på raken. Svensken breakar dock åter igen, 1-1. Nästa tapp till 2-3, bara för att ta åter ett break, 3-3. Ser dock åter svenskt tapp till 3-4. Sju gem spelade men bara två hållna servegem. Berlocq håller till 3-5. Ymer sedan i trångmål när argentinaren kommer fram på nät och fintar bort Mikael. Matchboll men Mikael reder upp det med en rak backhand till lika. På tredje gembollen får Ymer 4-5. Berlocq har nu möjlighet att serva hem matchen.
Ymer attackerar sedan på en andraserve med en dräpande hög backhandretur rak längs med sidlinjen till 15-40, 2 breakbollar. En felriktad smash på den första ger 5 lika. 
Nästs servegem går Ymer från 15-30 till 6-5. Ymer är nu än mer aggressiv. Han går fram till matchboll. På den blir det duell. Matchen avslutas med att Ymer kommer fram på nät och snyggt lägger undan bollen. En glad Mikael sträcker armarna mot himlen. 

Imorgon som andramatch på Bana 2 väntar spanjoren Pedro Martinez (rankad 251). Starttid cirka kl 13.


*första semi var på gruset i Rom september/oktober 2016 och andra för exakt ett år sedan i Båstad. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0