Studsen spökar

Det närmar sig Davis Cup. Det närmar sig mötet mellan Ukraina och Sverige i Dnipro, första omgången av grupp 1 Europa/Afrika. 

Imorgon torsdag klockan 11.30 väntar lottningen. 

Enligt rapporter från Megaron Tennis Club ser det bra ut i det svenska lägret, formen är god. Studsen på bollen kan dra iväg ibland. Men det är ingenting som oroar.

De ukrainska laget är också på plats. Det har inte synts till någon Alexandr Dolgopolov. Enligt säkra källor sägs det att han inte skall komma till spel. 

Förbundskapten för Ukraina har redan gjort en ändring i sitt nominerade lag. Ilya Marchenko (rankad 212 i singel) utgår pga skada. 30-åriga Sergei Bubka (orankad) är inkallad istället. Bubka var senast med i Davis Cup 2014 då han tillsammans med Molchanov föll i dubbeln mot Lindstedt/Brunström i avgörande set med 8-10. 
Bubka har inte spelat professionell tennis på 3 år, februari 2015. 

Noterbart i sammanhanget är att det finns endast tre spelare som vunnit en singelmatch för Ukraina sedan Sverige senast mötte Ukraina i april 2014. Det är Dolgopolov, Stakhovsky och Marchenko. Två av dessa tre spelare är inte uttagna till helgens DC-fight. 

Det återstår om detta blir den enda ändringen som görs innan lottningen imorgon.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0