Gärna en repris nästa helg

Tänk er en inomhushall, tänk er ett hett tennismöte mellan två länders högst rankade spelare på plats, tånk er en jämn kamp. Det var det som utspelade sig under Rennes challengerturnerings första omgång mellan Sveriges Elias Ymer, rankad 140, och Ukrainas Sergiy Stakhovsky, 120. 
Matchen slutade 6-1, 3-6, 6-3 på knappa två timmar. 

I försts set var Elias Ymer överlägsen. Stakhovsky var minst ett nummer för liten. Svensken vann det på en dryg halvtimma. 

Andra set blev desto mer jämnt. Svensk breakboll omgående i ukrainarens första servegem utan att Elias kom åt. I setets åttonde gem kommer det som visar sig bli avgörande för set nummer 2. Stakhovsky upp till breakboll. Ymer kommer fram på nät men lägger den backhandvolleyn bred till 3-5. Ukrainaren till serve för setvinst. En smash ger 40-30, en setboll. Ymer räddar den. Stakhovsky på nytt på nät. En läcker undanläggning ger ny setboll. En svensk serveretur seglar långt ut. Setet borta på en halvtimma. 

Avgörande set skall visa vem som har en psykologiskt övertag inför Davis Cupmötet om 1,5 vecka. 
Vid 2-1 och serve för ukrainaren smashar Ymer sig fram till 15-30. Då går Stakhovsky till sin stol och sätter sig. Han börjar argumentera med domaren. Publiken buar. Ymer står kvar bakom baslinjen och väntar. Sergiy får en varning. Refere’n kommer in och pratar med huvuddomaren. Efter cirka fem minuter återupptas spelet. Det är oklart vad ukrainaren är missnöjd med.
När spelet återupptas vinner ukrainaren tre raka poäng, fram till 2-2. 
Stakhovsky fortsätter i nästasidbyte att argumentera med huvuddomaren. 
Vid 4-3 och serve till Stakhovsky kommer det slutgiltiga avgörandet. Ymer spelar sig fram till 0-40, tre breakbollar. Ukrainaren på nät, lägger en volley mitt i plan som Ymer enkelt placerar otagbart med en forehand diagonalt förbi Stakhovsky. Breaket är där. Ymer kan hastigt och lustigt serva hem matchen. 
Duell följer på första poängen. Den avslutas med en Ymer framrusande på nät som slänger sig och får in bollen. Stakhovsky har dock hela banan öppen. Inget misstag, 0-15. Svensken får sedan hjälp av ukrainaren att ta sig upp. Efter det vinner inte ukrainaren någon mer poäng. Stakhovsky börjar chansspela med att rusa fram på nät. Precis en sådan poäng där han kommer fram på nät och lägget bollen i nät ger 40-15, 2 matchbollar. En duell på det som avslutas med en slarvig slice från Stakhovsky och bollen seglar lång. 

Svensken är vinnaren i detta genrep nästa helg. Ett skönt formbesked av Ymer Sr.

Nu väntar tysken Yannick Maden, 149, i nästa omgång, imorgon. 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0